Zvezdan Terzić saslušan zbog nameštanja

Generalni direktor fudbalskog kluba “Crvena zvezda” Zvezdan Terzić i još desetak igrača i sportskih radnika OFK Beograda saslušani su nedavno u policiji u predistrazi oko nameštanja nekoliko fudbalskih utakmica, pišu “Večernje novosti”.

“Bio sam u policiji i dao izjavu, to je sve što želim da kažem”, rekao je Terzić za list.

I fudbaler Crvene zvezde Nikola Mijailović, koji je javno optužio Terzića da ga je terao da namesti utakmicu Voždovcem, potvrdio je da je saslušan u policiji.

“Inspektorima sam ponovio sve ono što sam izjavio i disciplinskoj komisiji Fudbalskog saveza. Rekao sam da mi je Terzić tražio da igrača Voždovca Nikolu Beljića nagovorim da povučne ručnu kočnicu”, rekao je Mijailović za “Večernje novosti”.

Dodao je da meč nije namešten, zato što to nije hteo i da je spreman da ide i na poligraf. Sporan duel Crvene Zvezde i Voždovca završen je nerešenim rezultatom (2:2) pre godinu dana.

Iskazi Terzića, Mijailovića, kao i još desetak igrača i sportskih radnika OFK Beograda sada su u Prvom osnovnom tužilaštvu koje treba da odluči da li ima elemenata za pokretanje istrage, piše list.

Novosti podsećaju da je policija do sada istražila tri sporne utakmice OFK Beograda sa Crvenom zvezdom, Donjim Sremom i Borcem iz Čačka i da se u dva slučaja Terzić pominje kao akter nameštanja.

izvor: N1

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO