Naslovna Vijesti ZVEZDA: Svi vide da je neregularno, osim Partizana

ZVEZDA: Svi vide da je neregularno, osim Partizana

Crveno-beli u još jednom saopštenju ocenili da je aktuelno prvenstvo “u samom svom startu” neregularno i da tu činjenicu vide svi osim čelnika šampiona. Pa čak i navijači tog kluba.

Novi dan, novo saopštenje iz Ljutice Bogdana.
zvezda
FK Crvena Zvezda

 

Rukovodstvo Crvene zvezde još jednom se obratilo javnosti u pisanoj formi, treći put od utakmice Partizan – Novi Pazar.

U taboru vicešampiona iznenađeni su “sporom” reakcijom čelnika prvaka Srbije u prethodnih nekoliko dana.

“‘Tek’ su u nedelju popodne reagovali zvaničnim saopštenjem, ali ne na utakmicu u kojoj su ‘pobedili’ i na bilo koji način osudili sva dešavanja na svom travnjaku, već su brže-bolje krivca našli u Crvenoj zvezdi”.

Sa “Marakane” poručuju večitom rivalu: “Niste nas razumeli!” i objašanjavaju da je svrha ukazivanja na greške arbitra navedenog meča Vladimira Nedeljkovića “sprečavanje neregularnosti u srpskom fudbalu i njegovo ozdravljenje”:

Od Vas smo, u najmanju ruku, kao ‘predvodnika’ najkvalitetnijeg što srpski fudbal ima da ponudi, kao što Vi tvrdite, očekivali da nam se pridružite u inicijativi, koja bi svakako imala odjeka u Srbiji i pokrenula stvari sa mrtve tačke, jer su se za nju založila dva najveća kluba u ovoj zemlji“.

Ako se nismo razumeli, to i može da se popravi odvajanjem malo vremena za čitanje neke dobre knjige ili gledanje nekog dobrog filma, jer Vam krilatice poput ‘mali fond reči i brzo mešanje’ ipak ne priliče. Međutim, ako ste nekim čudom sve shvatili i ne činite ništa, onda je to mnogo opasnija situacija, jer niste na bilo koji način osudili dešavanja na vašem travnjaku, koja su već osudili svi – osim vas“.

Iz Zvezde su nedeljno saopštenje Partizana ocenili kao dokaz da je u Srbiji sećanje “kratkog daha” i podsetili da su “generacije navijača tog kluba doživele punoletstvo čekaju pobedu nad Crvenom zvezdom”.

Takođe, iz Ljutice Bogdana su se osvrnuli i na konstataciju iz Partizana da je jedan klub nastupio protiv crveno-belih sa rezervnim timom, iako je tri dana pre toga crno-belima suprotstavio najjaču postavu.

Zaboravlja se da je isti taj klub, koji je navodno poslao rezervni tim protiv našeg kluba, godinama bio klub koji je vodio čovek koji je išao i na putovanja sa FK Partizan. Zaboravlja se i da je ta ‘višedecenijska’ dominacija započela ‘otimačinom’ u kup utakmici na našem stadionu, pre samo nekoliko godina“.

Tu nije bio kraj nabrajanju.

Zaboravlja se i da je zvanični spiker na jednom manjem stadionu pored Beograda, saopštavajući rezultat i ime strelca gola za Vaš klub, proslavio kao da ga je postigao njegov tim… Takvih ‘egzotičnih momenata’ ima još, do pre nekoliko godina smatrali smo da su karakteristični samo za prvenstva neke od zemalja ‘trećeg sveta’“.

Crveno-beli su čestitali klubu iz Humske na porukama koje je dobio od Reala, Barselone i ostalih velikih klubova, ali i nazvao takvu vrstu korespodencije “normalnom za takve klubove”. Takođe, istakli su da ih sa tim klubovima povezuju “malo jače” veze – utakmice, pobede i porazi.

Mi smo odnos sa takvim klubovima gradili kroz višedecenijsko rivalstvo i borbe na terenu. Uostalom, neki u trofejnoj sali čuvaju loptu Lige šampiona, drugi u svojoj imaju trofej osvojen u istom takmičenju“.

U saopštenju Crvene zvezde iznesena je i zamerka rasporedu utakmica Jelen Superlige. Kao problem vicešampiona označena je činjenica da “u seriji igra teške mečeve na gostujućim terenima i konstantno juri nečiju prednost zarađenu serijom lakih utakmica na svom stadionu”.

Pročitajte objasnjenje poludirigovanog sistema žrebanja parova po kolima Jelen Superlige.

Sa “Marakane” je poručeno da je aktuelni šampionat počeo prema “oprobanom i za Partizan uspešnom receptu”, uz pitanje: “Pitamo se šta će se dogoditi ako se i ove godine rešava prvenstvo u istoj situaciji (kao prošle) i na istom mestu (stadion u Humskoj), sa bodovnom razlikom koju je napravila upravo utakmica sa Novim Pazarom?

Zato je ovo prvenstvo neregularno već u samom svom startu. Izgleda da tu činjenicu vide svi osim Vas, pa čak i vaši navijači“.

Crvena zvezda je poručila da ne želi da na bilo koji način ometa Partizan u “odbrani neodbranjivog”, regularnosti utakmice sa Novim Pazarom i lika i dela Tomislava Karadžića, prvog čoveka srpskog fudbala.

“I mi se slažemo u jednom, a to je da zaista želimo da zaplašimo sve na početku novog prvenstva. Ne one koji bi sportski da pobede Zvezdu na terenu, već oni koji bi da ‘mutnim’ radnjama dođu do cilja. Neće ni Srbija biti srećnija ako Crvena zvezda bude šampion, iako sa ponosom ističemo da imamo najbrojniju bazu navijača u regionu, već će biti srećniji svi oni koji bi da gledaju kvalitetan, neizvestan fudbal, a ne režirane predstave”.

Stoga, rukovodstvo crveno-belih traži od čelnika najvećeg rivala konkretan odgovor na pitanje:

Da li podržavate naš predlog o otvaranju istrage i iskorenjivanju kriminala iz srpskog fudbala?“.

I crveno-beli su u saopštenje ubacili “prolog” iz filma. Iskoristili su reči sa početka “mnogo poznatijeg filma nego onog na koji se poziva Partizan”, “Davitelj protiv davitelja”.

“Beograd sa početka 80-ih godina prošlog veka. Grad sa preko dva miliona stanovnika, nekoliko stotina hiljada automobila, desetak muzeja, dve radio stanice i jednim velikim fudbalskim klubom”.

Exit mobile version