Zuković zadovoljan nastupom Sinančevića u Tokiju

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je da žali za propuštenom šansom za medalju Ivane Španović, koja je na Olimpijskim igrama u Tokiju bila četvrta u skoku udalj sa 6,91 metara, kao i da je zadovoljan nastupom Armina Sinančevića u finalu bacanja kugle.

“To su Arminu prve olimpijske igre i za njega su veliko iskustvo. Ušao je u veliko finale, među osam najboljih. Mislim da će mu značiti u budućim takmičenjima, a mišljenje stručnjaka je da je pitanje dana kade će prebaciti 22 metra”, rekao je Zuković.

Prijepoljac Armin Sinančević u Tokiju je bio sedmi među kuglašima sa 20,89 metara, što je najbolji hitac nekog od bacača kugle iz Srbije na olimpijskim igrama ikada.

Medalje su se, ipak, delile na daljinama većim od 22 metra, a bronzani Novozelanđanin Tomaš Volš dobacio je do 22,47.

Zlato je osvojio Rajan Krauzer iz SAD olimpijskim rekordom od 23,30 metara, a srebro njegov sunarodnik Džo Kovač sa 22,65.

Sjeničanin Asmir Kolašinac, kontinentalni dvoranski prvak pre osam godina u Geteborgu i osvajač još dve medalje sa evropskih prvenstava, u Tokiju je ostao bez finala u bacanju kugle jer je zauzeo 29. mesto u kvalifikacijama najboljim rezultatom od 19,68 metara.

“Iza Asmira Kolašinca su četvrte olimpijske igra, a najbolji je bio u Londonu 2012. godina, kada mu je pripala sedma pozicija. Nažalost, nije uspeo da u kvalifikacijama bude na nivio svog najboljeg ovogodišnjeg rezultata”, naveo je Zuković.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO