Zuković: Nadam se da će u avgustu Pariz biti domaćin EP, ali prioritet je zdravlje

NOVI PAZAR – Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je da se nada da će krajem avgusta u Parizu biti održano Evropsko prvenstvo u seniorskoj konkurenciji, ali da su prioriteti u ovom trenutku drugačiji.

“Najbitnije je da ostanemo kod svojih kuća i odupremo se koronavirusu, koji ugrožava sve naše građane. Potrebno je slušati preporuke i poštovati mere Vlade Srbije, kako bismo sačuvali zdravlje i iz svega ovoga izašli kao pobednici”, rekao je Zuković.

Posle pomeranje ovogodišnjeg Svetskog dvoranskog prvenstva u Nanđingu za 12 meseci, sličnu sudbinu doživele su i Olimpijske igre u Tokiju, dok će Svetsko prvenstvo u Judžinu, umesto naredne, biti održano 2022. godine.

“U takvoj situaciji, bilo bi sjajno da se krajem avgusta stvore uslovi za održavanje Evropskog prvenstva u Parizu. Naredne godine imaćemo zgusnut kalendar, sa prvenstvima Evrope i sveta u dvorani u svega mesec dana i Olimpijskim igrama”, naveo je Zuković.

On je ocenio da će pandemija izazvana koronavirusom imati veliki uticaj na atletiku i ostale sportove.

“Teško je da vrhunskog sportistu, koji je navikao da trenira dva puta dnavno, izolujete kod kuće. Uz preporuke i sugestije, nadam se da ćemo uspeti da nađemo rešenje i da će kandidati za velika takmičenja spremno dočekati olimpijsku godinu”, kazao je Zuković.

M. Minić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO