Zuković: Kenijci dolaze u Novi Pazar

Sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković izjavio je da veruje da će Ramazanska ulična trka u tom gradu okupiti najbolje srednjeprugaše iz regiona, kao i da će domaći takmičar Elzan Bibić potvrditi visoku klasu.
“Trka seniora imaće međunarodni karakter jer očekujemo predstavnike susednih država i Kenije. Glavna zvezda biće naš mlađi junior Bibić, koji bi trebalo da u domaćem ambijentu potvrdi internacionalne uspehe iz poslednje dve godine”, rekao je Zuković.
Ramazanska ulična trka, 17. po redu, održaće se u nedelju od 19.00. Osim seniora, predviđen je i nastup atletskih nada u ženskoj i muškoj konkurenciji. 
Trener novopazarskih atletičara Rifat Ziljkić istakao je da, iako su u toku takmičenja na stazi, ova ulična trka ima veliki značaj.
“Termin nije baš najpovoljniji, ali Pazar je grad atletike i svi se raduju predstojećoj manifestaciji. Biće to dobra reklama za ‘kraljicu sportova’ u našem gradu, a od Bibića očekujem da trči na svom nivou”, kazao je Ziljkić. 
Mladi Bibić, koji je jedan od najuspešnijih juniora Evrope, izrazio je zadovoljstvo jer će imati priliku da nastupi pred svojom publikom.
“Potrudiću se da pružim maksimum, kako bi pobednički pehar ostao ovde. Očekujem jaku konkurenciji i brzu trku. S obzirom da se uveliko takmičim sa seniorima, nemam tremu i pokušaću da u svom gradu upišem prvi trijumf”, najavio je Bibić.
Organizatori 17. Ramazanske ulične trke su Atletski klub Novi Pazar i lokalni Sportski savez, a generalni pokrovitelj je Grad Novi Pazar.
Izvor: rtvnp, M.M.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO