Zuković: Bibić u dobrom ritmu uoči EP u krosu

Selektor juniorske reprezentacije Srbije u atletici Edin Zuković rekao je danas da od Elzana Bibića očekuje plasman među deset najboljih juniora na Evropskom prvenstvu u krosu, koje će se 11. decembra odrzati u gradu Kia, u Italiji.
“Bibić će još dva dana trenirati u Ulcinju. Povratak na bazični deo bio je neophodan posle serije uličnih trka i kroseva, gde se dosta istrošio. Prema onome što sam video, u dobrom je ritmu i verujem da će trčati još bolje nego na prošlom kros šampionatu Evrope. Cilj je da istrči najbolju trku i bude među deset najboljih”, rekao je Zuković.

Bibić, koji je još uvek mlađi junior, u Italiji će nastupiti na stazi dugoj 6.150 metara. On je na istom takmičenju pre 12 meseci u francuskom Jeru bio 28, uz najbolji rezultat od atletičara rođenih 1999. godine.

“Kia je na Sardiniji, staza je duž obale, ravna i celom dužinom prekrivena travom. To mu odgovara. Postoje prepreke od stabala, ali mislim da će ih dugima nogama lako preskakati. Ima i iskustvo sa prošlogodišnjeg Prvenstva Balkana u Vrbovecu, u Hrvatskoj, gde su mu ti balvani predstavljali problem”, naveo je Zuković.

On je pojasnio da je bitno da Bibić stiče iskustvo i da se kroz što više međunarodnih trka spremi za naredna velika takmičenja, ali da je najvažnije da postane kvalitetan senior.

“Sledeće godine je Evropsko juniorsko prvenstvo u italijanskom Grosetu (20-23. jul), dok će se kros trčati u Šamorinu, u Slovačkoj (10. decembar). Kao stariji junior, tu će biti kandidat za medalje. Svojim potencijalom i onim što pokazuje na treninzima, najavljuje da će dugi niz godina biti vodeći trkač na ovom prostorima”, ocenio je Zuković.

Elzan Bibić će na predstojećem Evropskom prvenstvu u krosu biti jedini predstavnik Srbije.

Izvor:Rtvnp

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO