Zuković: Atletski stadion primer uspešno realizovane ideje

Novi Pazar – Sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar Edin Zuković rekao je da je atletski stadion u ovom gradu, čije je otvaranje zakazano za 19. mart, primer kako je uspešno realizovana jedna dugogodišnja ideja.

“Dugo smo jedan od najboljih klubova u gradu i državi, mnogo radimo, trudimo se. Dali smo veliki broj reprezentativaca, a ovo je nagrada za rezultate u poslednjih 17, 18 godina. Ideja o izgradnji stadiona javila se posle velikih titula Amele Terzić, ali ne treba zaboraviti ni Azru Eminović, Darka Radomirovića, Emira Kocu i ostale koji su takmičili i bili uz nas dok smo krčili put ka stvaranju uspešnog kolektiva”, rekao je Zuković.

“Najbitnije je da se 19. marta okupimo i uživamo u plodovima rada, pošto su nam Grad Novi Pazar, resorna ministarstva, Atletski savez Srbije (ASS) i svi koji su uključeni u izgradnju stadiona omogućili da budemo svoji na svome”, dodao je on.

On je izrazio očekivanje da će mnogi mladi atletičari ostvariti svoje olimpijske snove trenirajući na novom atletskom stadionu, što njemu kao takmičaru svojevremeno nije pošlo za rukom.

“Bilo bi lakše da sam imao ovakve uslove. Radio sam mnogo, trudio se, ali nadam se da ću u nekom drugom svojstvu biti učesnik Olimpijade. Veliko je zadovoljstvo što možemo pomoći ostalima da bez muke oko uslova, uz podršku grada, gradskog Sportskog saveza, ASS, Ministarstva omladine i sporta, Vlade Srbije i svih koji su uključeni u projekat izgradnje stadiona i razvoja atletike u celoj ovoj regiji, dosanjaju svoje sportske snove. Stadion će pomoći i ostalim sportistima da se što bolje pripreme, možda i uz stručni nadzor trenera iz našeg kluba. Poenta je da svi imamo koristi”, zaključio je Zuković.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO