mmz

Na juče održanom skupu na hadžetu Glavni muftija IZS Muamer Zukorlić izjavio je da nema nikakve razlike između “čizme iz Ankare, Beograda ili Podgorice ili nekog drugog mesta, čizma je čizma i nema naša čizma i tuđa čizma, brat ne stavlja čizmu, onaj ko kaže da nam je brat će se ponašati bratski pa makar bio i stariji brat, makar i jači brat”
On je rekao da je lepo imati starijeg brata misleći na Tursku koja je aktivno uključena u rešavanje problema u Islamskoj zajednici u Srbiji i dodao da stariji brat štiti, ali stariji brat isto tako treba da poštuje bez obzira što ste manji ili mlađi.

“Ako se brat ponaša nebratski onda nije brat i nema taj status i neće se moći miješati u naše unutrašnje stvari, ni islamske zajednice ni ovoga naroda.
Podsetimo, muftija Muamer Zukorlić optužio je prošle nedelje turskog reisa da po 500 evra mesečno plaća imame i druge verske činovnike “da rade protiv njega i Islamske zajednice u Srbiji”.
Muftija se takođe na skupu obratio i vlastima u Beogradu poručivši im da apsolutno nema isključiv stav prema nekome zato što ga ne voli niti naklonjen stav prema nekome zato što ga voli, “zapravo ćemo sarađivati sa svakim onoliko koliko omogući ovom narodu da ostvari svoja prava bez obzira kojoj ideologiji i kojoj partiji pripadao” ocenio je on.

Zanimljivo je da u svome govoru Zukorlić u ni jednoj reči nije pomenuo Bosnu i Hercegovinu a pominjao je sve ostale, ako se uzme u obzir da Islamska zajednica u Srbiji pripada Rijasetu BIH onda su ove poruke koje Zukorlić šalje signal Beogradu da je spreman otcepiti se od Rijaseta u Bosni i Hercegovini što mu Ustav Islamske zajednice i odluke Sabora i dozvoljavaju, a što nebi bio prvi put da pokuša obzirom da je u javnost ranijih godina procureo i dokument u kojem je traženo od Miloševića da omogući formiranje Rijaseta Srbije a koji je potpisao najbliži saradnik Muamera Zukorlića. Gledano sa organizaciono Zukorlić je na skupu oko sebe imao svega nekoliko najbližih imama uključujući i direktora izdavačke kuće El Kelimeh koji se retko pojavljuje u javnosti poslednji put je to bilo 2007 godine kada se Zukorlić vratio iz Maroka a kada je SDA izvršila udar na Islamsku zajednicu formirajući Rijaset.

4 KOMENTARA

  1. Kkakav je gad taj Zukorlic. Koliko stet napravi ovom jadnom narodu…? Gotovo svi moralni i casni ljudi su ga ostavili, a uskoro ce in sa Allah i ovaj ostatak tu koji je inace iz interesa. Ah, jadne nam zajednice i zajednica.. JEDINSTVOOO – GLAS NARODA!

Comments are closed.