ZUKORLIĆU I UGLJANINU SMETA SRĐAN ALEKSIĆ I TRG SA NJEGOVIM IMENOM U NOVOM PAZARU

Otkrivanje ploče sa imenom Srđana Aleksića i davanje imena trgu kod popularne “Pečurke” u strogom centru Novog Pazara po ovom časnom čoveku, izazvalo je negativne reakcije u BDZS i SDA. 
Srđan Aleksić je smrtno stradao nakon što je pretučen suprostavljajući se grupi dobrovoljaca vojske manjeg BiH entiteta u nastojanju da oduzmu život jednom Bošnjaku.

Sav civilizovani svet u Srbiji, Bosni, grupe građana i pojedinci, kao i mnoge ustanove i gradovi slave i veličaju humani i herojski sin Srđanov, pa u njegovu čast nazivaju ulice i trgove imenom hrabrog Trebinjca.

Ovaj, svake hvale dostojan gest gradskih vlasti smeta Zukorliću koji omalovažava čin davanja imena jednom trgu u gradu po Srđanu Aleksiću jer navodno, trg Gazi Isa-bega jos nije dobio zvanično ime. 

Trg Gazi Isa-bega je nešto što svaki Novopazarac zna da se tako zove, i zvaće se jer je to volja građana, a adminustrativna priča oko toga zastala je u Beogradu, odnosno nadležnoj komisiji koja o tome odlučuje. I sada i u buduće u Novom Pazaru postoji i postojaće Trg Gazi Isa-bega kao što ima, postoji i postojaće Trg Srđana Aleksića. 

Zaista zabrinjava ponašanje ljudi iz BDZS i SDA, te njihova reakcija na humani čin hrabrog čoveka i sasvim opravdanu reakciju vlasti u Novom Pazaru da se Srđanu posveti jedan trg u našem gradu. Da li srljanju u nacional šovinizam, svađe i razdor koji siju ove dve partije ima kraja? Ko će nakon svega nevaljalog što rade Ugljanin i Zukorlić glasati za njih, pravo je pitanje građanima Novog Pazara i Sandžaka?

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO