Naslovna Sandžak Novi Pazar ZUKORLIĆU I HAFIZI SMETAJU

ZUKORLIĆU I HAFIZI SMETAJU

Kako saznajemo iz izvora bliskih Islamskoj zajednici u Srbiji i od ljudi iz neposrednog okruženja Muamera Zukorlića, Zukorlić se posvađao i sa hafizima Kur'ana Azizom Alilijem i Bajramom Ajetijem.
Ovo dokazuje tezu da Zukorlić, kako bi sebe držao u centru pažnje, proizvodi konflikte i svađe a potom patetičnom pričom i istupom u medijima sebe predstavlja kao žrtvu.
Hafizi Bajram Ajeti i Aziz Alili su trebali biti musafiri na jednom vjenčanju u Novom Pazaru. Sa mladoženjom su se dogovorili da se nađu ispred Fakultete za islamske studije, a kada su svoj automobil parkirali ispred FIS-a portir ih je na najgrublji način otjerao sa parkinga ne uvažavajući to što su musafiri i hafizi. Nakon ovoga na scenu stupa generator svih sukoba u Sandžaku Muamer Zukorlić koji hafizima Ajetiju i Aliliju zabranjuje da prisustvuju pomenutoj svadbi i da na njoj prouče Kur'an.
Sa ovim ponižavajućim odnosom prema musafirima ne prestaju muke dvojice hafiza, već ih Plojović po naređenju svojeg mentora, u danima koji slijede, potvara i iznosi niz neistina o događaju koji se desio ispred FIS-a.
Bez obzira što ovakvi potezi čelnika Mešihata samo štete Islamskoj zajednici, zbog postojanja velike količine samovolje i sebeljublja koju Zukorlić pokazuje, on ih permanentno čini pokazujući tako da ne poštuje ni najodabraniji dio Umeta, hafize Kur'ana. Još jednom je pokazao da mu njegova bahatost, arogancija, ljubomora i uskogrudost ne dozvoljavaju da u svojoj blizini ima uspješne ljude, a sve ono što on ne može da ima i posjeduje lažama i potvorama pokušava da ponizi i omalovaži. Ako hafizi kur'ana nisu dostojni poštovanja pa ko je onda dostojan?

Exit mobile version