Zukorlićevi falsifikatori

Novi Pazar – Pučisti koji su prije nešto više od godinu dana, pod mentorskom palicom Muamera Zukorlića, pokušali da od naroda preotmu Bošnjačku demokratsku zajednicu-BDZ još uvijek ne mogu da se pomire sa činjenicom da u tome nisu uspjeli.

Frustrira ih to što je Emir Elfić uspeo da očuva stranku i ideje zbog kojih je osnovana i što su oni morali da formiraju parapolitičku tvorevinu ili još preciznije privatno političko preduzeće Zukorlić & family. Dodatno ih frustrira i to što je Elfić nastavio kontinuitet i sa koalicionim partnerima kandidovao list za izbore i to ponovo pod rednim brojem 14, a oni su morali da budu, kako sam Zukorlić jednom reče “beogradski privezak” na liberalnoj listi, pa makar liberalizam imao i zadnje namjere.

Svoje frustracije i strahove su pokazivali prije godinu dana kada su falsifikatima i fantomskim skupštinama smjenjivali Elfića i birali Jahju Fehratovića. Lažirali su Elfićeve ostavke na mjesto predsjednika stranke i poslanika u Skupštini. Čak su pokušali i da ukradu novac sa stranačkog računa falsifikujući Elfićev potpis. Lažima i obmanama su pokušavali da prevare Bošnjake i bukvalno su klonirali svoju stranku po uzoru na BDZ. Prekopirali su simbole, zatavu, boje i fontove slova a naziv su neznatno izmjenili. Pravili su spletke i smicalice a u lažima su ogrezli do grla. I opet im badihava.

Svoje frustracije iskazuju i ovih dana. Kako reče Emir Elfić na konferenciji za medije izvjesni Ferid Bulić, koji koji je iz struktura Islamske zajednice i iz struktura Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, Ministarstvu pravde je uputio dopis sa falsifikovanim Elfićevim potpisom i pečatom stranke u kojem je stajalo da je Elfić podnio ostavku na mjesto predsjednika BDZ. To je bio pokušaj promjene ovlašćenog lica stranke i navodno imenovanje dotičnog Ferida Bulića, i ta malverzacija je spriječena.

Da su Zukorlićevi falsifikatori i prevaranti izgubili kompas i osjećaj za realnost dokazuje i nedavni dopis Radio televizije Srbije-Radio Beograd u kojem obavještavaju Emira Elfića da se neko u kampanji lažno predstavlja u njegovo ime. I ponovo je akter Ferid Bulić, momak bez identiteta, kredibiliteta i kapaciteta da nešto takvo smisli, ali vrlo dobar poslušnik i izvođač radova Zukorlićevih i Jahjinih ideja. U RTS-ovom dopisu između ostalog piše:

” Poštovani gospodine Elfiću, upozoravamo Vas  da se neko u izbornoj kampanji  lažno predstavlja kao Vi. Nastojeći da za emisiju Radio Beograda 1 „Talasanje“, namenju predstavljanju izbornih programa stranaka manjinskih nacionalnih zajednica, obezbedimo prisustvo predstavnika Vaše liste, kontaktirali smo gospodina Ferida Bulića.

Od njega smo dobili navodno Vaš broj telefona. Na poziv se odazvala osoba koja se predstavila kao Vi, obećala i više puta potvrdila dolazak u emisiju. Pošto se niko nije pojavio u emisiji, otkrli smo pokušaj manipulacije našim programom…”

Upozorenje RTS
Upozorenje RTS

U dopisu se još kaže da će pravna služba RTS-a preduzeti odgovarajuće Zakonom predviđene mjere protiv onih koji su se lažno predstavljali i dovodili ih u zabludu.

Jadan pokušaj Fehratovića, Bulića i Zukorlića da eliminišu konkurenciju i da ostvare više prostora za sebe. Ponašaju se kao djeca koja kad pokriju oči misle da su se sakrila i da ih niko ne vidi. Tako i oni misle da ukoliko sakriju da BDZ postoji da će ona prestati da postoji.

Ova grupacija Zukorlićevih falsifikatora ima sposobnost vezivanja za zablude, negiranje stvarnosti i insistiranje na podjelama. Predrasude iz proteklih vremena ostaju im trajno u glavama i oni su pravi zarobljenici sećanja i prošlosti a pokušaji da “rade na zaštiti zajedničkih interesa i na stvaranju perspektivnije budućnosti” prevazilazi njihove kapacitete, talente i mogućnost. Original vrijedi, a falsifikat i falsifikatori idu u zaborav ma koliko bučni bili.

 

 

 

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO