Zukorlić zna šta je Ugljanin mislio! – video

Novi Pazar – Muftija Sandžački po svemu sudeći otpočeo je svoju kampanju za izbore za nacionalni savjet. Naime Zukorlić je na tribini koja je trajala oko 2 sata pričao svojim pristalicama šta ko misli, ko je i zašto nešto izjavio.

Interesantno da Zukorlić zna i šta Ugljanin misli kada kaže da su Bošnjaci potomci “Svetog Save”. On je na pitanje kako je Sulejman Ugljanin mogao da se kandiduje za BNV, kada je učinio dvije najveće nepravde prema Bošnjacima: Pocijepao Islamsku zajednicu i kazao da su Bošnjaci potomci Svetog Save.

 

Muftija je odgovorio se slaže da je učinjena velika nepravda prema Islamskoj zajednici. Ali što se tiče druge stavke, vjeruje da Ugljanin nije mislio da su Bošnjaci potomci Sv. Save, već da se nije dobro izrazio. Da je htio kazati da je Sv. Sava naš jer se rodio u Novom Pazaru.

Poznavaoci prilika u Novom Pazaru tvrde da ovakve “slučajnosti” imaju za cilj približavanje Ugljanina i Zukorlića. Podsjetimo Ugljanin je optuživan od strane Zukorlića da je razbio Islamsku Zajednicu:

 

 

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO