Zukorlić – Vučićeva Vlada bolja od prethodne, imamo obećanja za akreditaciju Univerziteta

Novi Pazar – Muftija Sandžački Muamer Zukorlić u intevjuu za nedeljnik “Afera” rekao je da je pritisak na Bošnjake opao kao i na nacionalne i verske institucije. On je također rekao da ima obećanja o akreditaciji Internacioanlnog univerziteta.

“Moram da kažem da je, otkada je oborena vlada koja je sve ovo loše činila, vlada Borisa Tadića, značajno opao pritisak na Bošnjake i njihove nacionalne i verske institucije.Moramo da kažemo da toga sada nema. To je jedan iskorak i to smo u više javnih nastupa pozdravili. Ali, taj iskorak je dobar kao prelazni i ne možemo se zaustaviti na samo papirnoj relaciji represije. Imali smo dobrih signala od strane Vlade na svim nivoima, pa do samog premijera Aleksandra Vučića. Susret ministra Selakovića i muftije Dudića je takođe dobar signal”. rekao je Zukorlić.
Kada se tiče Internacionalnog Univerziteta Zukorlić je rekao da su oni “imali veoma čvrsta obećanja, obećanja o akreditaciji Univerziteta bila su vezana za maj, ali tada su se desile one katastrofalne poplave. Naprosto smo i mi zastali da zovemo i pitamo šta je s obećanjem o akreditaciji. Dakle, usred katastrofe koja se desila, kao i činjenice da je Vlada sve svoje kapacitete podredila tom problemu i spasavanju građana i njihove imovine, kao i rešavanju tih posledica koje su se desile, mislim da nije bilo na mestu da tada tražimo rešavanje tog pitanja. Ali mislim da i država i prava građana, što se tiče Internacionalnog univerziteta, imaju svoje mesto, i ako nešto nije moglo da se reši u maju zbog poplava, može da bude rešeno u junu. Imamo čvrsta obećanja da će, od velikog broja otvorenih pitanja, pitanje Internacionalnog univerziteta biti najpre rešeno”.

 

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO