Zukorlić: Vučić rekao neistinu! BNV: Predsednik da se izvini Bošnjacima

NOVI PAZAR – Bošnjačko nacionalno veće osuđuje jučerašnju izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kojom okrivljuje Bošnjake i obeležavanje Ramazanskog Bajrama, od pre mesec i po dana, za nagli rast slučajeva korona virusa.

“Predsjednik Vučić je jučerašnjom izjavom uvredio pripadnike bošnjačkog naroda” – navode iz BNV.

Dodaju da su Bošnjaci i ostali građani Sandžaka su izuzetno ozbiljno shvatili opasnost od virusa, i od same pojave ovog virusa pa sve do danas, ponašali su se u skladu sa preporukama i mjerama Kriznog štaba i državnog rukovodstva.

Bošnjačko nacionalno veće je tim povodom pozvalo predsednika Srbije da uputi izvinjenje bošnjačkom narodu zbog, kako kažu, povrede njihovih verskih i nacionalnih osećanja.

“Bošnjačko nacionalno veće ostaje ponosno na Bošnjake i sve ostale građane Sandžaka na pokazanoj disciplini, solidarnosti i humanosti u ovim teškim trenucima za sve nas” – zaključuju iz BNV.

Gostujući na televiziji N1, predsednik Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić izjavio je da je Vučić izneo neistine. Zukorlić je dodaonda su se Islamska zajesnica i svi vernici, prilikom obavljanja namaza, pridržavali propisanih mera.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO