Zukorlić ubedjivao Imame za koaliciju sa SDA!

Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora bliskih Mešihatu, Muamer Zukorlić je u nedelju 31. januara, pozvao novopazarske imame na sastanak održan u maloj sali Mešihata gde je prisutnim efendijama govorio o aktuelnoj političkoj situaciji, te eventualnoj koaliciji sa SDA Sulejmana Ugljanina, pravdajući to sa borbom protiv Rasima Ljajića koga kako je rekao “po svaku cenu treba oterati sa vlasti.”
U svom obraćanju imamima Zukorlić je pravdao koaliciju sa Ugljaninom kao jedini način da se pobedi Ljajić.
On je rekao imamima da Ljajić neće imati veću oodršku od 11 % na narednim izborima, i dodao da ima dobru saradnju sa Aleksandrom Vučićem koga je puno hvalio i veoma pozitivno o njemu govorio kao o prijatelju Bošnjaka i njega lično.
Zukorlić je u strahu od napuštanja saradnika i imama zbog svoje kolebljive politike i nejasno definisaniih stavova koji u zadnje vreme liče na nuđenje svima i svakome, te odustajanje od onih principa za koje se godinama držao.
Zato je i organizovao ovaj sastanak kako bi učvrstio i ohrabrio imame da podrže njegova nastojanja da pogazi sve principe na kojima je godinama dobijao podršku a posebno onaj o jedinstvu IZ-e i očuvanju vakufa.

Glaspazara.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO