Zukorlić tvrdio da ne gradi zgradu u centru Pazara pa juče dobio plaketu za gradnju! 

Novi Pazar – Prva faza nadogradnje zgrade Fakulteta za islamske studije, koja je obavljena nelegalno je završena. Ovom događaju prisustvovao je i reis ul ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein Kavazović.
Na svečanosti povodom otvaranja novih prostorija FIS-a dodeljene su plakete I zahvalnice zaslužnim za završetak prve faze radova, koje su uručene donatorima, bivšem muftiji, a a sadašnjem narodnom poslaniku Muameru Zukorliću, kao I reisu Islamske zajednice Bosne I Hercegovine Huseinu Kavazoviću.Predsednik Mešihata IZ u Srbiji Mevlud Dudić kaže da je za izgradnju ovog objekta dozvola dobijena od osnivača grada Isa bega Ishakovića.
Bivši muftija, narodni poslanik Muamer Zukorlić kaže da je ovo najpoznatija zgrada na Balkanu.
Iako je Zukorlić više puta na beogradskim medijima da on ne gradi na gradskom trgu, na ovom skupu je posebno pozdravljen I zahvalnicima I plaketama nagrađen kao jedan od najzasluženijih.
Iako država ćuti, na bespravnu gradnju I ništa ne preduzima tim povodom Reis ulema Kavazović je ocenio da je FIS najbolji dokaz lošeg odnosa Srbije prema muslimanima.
Podsećamo da najnoviji radovi na izgradnji FIS-a nemaju adekvatnu dokumentaciju za izgradnju , te je uzurpiran prostor, koji je u vlasništvu Grada, Vodoprivrede Srbije, kao I preduzeća LIPa I Uniprom. Da li je svojim dolaskom reis Kavazović podržao bespravnu izgradnju.

Izvor.rtvnp

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO