Zukorlić: Spremio sam Predlog programa za dalji razvoj nauke u Srbiji

BEOGRAD – Predsednik Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Muamer Zukorlić izjavio je danas da je pripremio Predlog programa za dalji razvoj nauke i prosledio ga svim relevantnim institucijama i pojedincima.
“Namera je da dobijemo što više ideja i sugestija u narednih mesec dana, kako bi posle toga akt ušao u proceduru, bio razmotren i usvojen u verziji kako odluči većina članova”, rekao je Zukorlić u parlamentu.
On je dodao da će taj materijal biti i na sajtu Skupštine Srbije, tako da će svi zaintresovani moći da se uključe u rapsravu i da daju svoje ideje.
Zukorlić kaže da je to pripremio sa stručnim timom i da se od danas dostavlja svim institucijama i pojedincima zaintresovanim za nauku i obrazovanje u državi, od predsednika države, vlade, parlamenta, do svih saveta za nauku i obrazovanje.
Dodao je da materijal sadrži platformu daljeg razvoja nauke i obrazovanja.
“Ne krećemo od nule, ne izmišljamo toplu vodu, uvažili smo strategije, ali isto tako smo nastojali da obuhvatimo i ono što je novo ponuđeno u ekpozeu, pre svega kada je reč o dulanom obrazovanju”, istakao je Zukorlić.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO