Naslovna Featured Istaknuto ZUKORLIĆ pokušao izazvati krvoproliće u Skupštini Grada! Muamerov sin, Usame Zukorlić, izazivač...

ZUKORLIĆ pokušao izazvati krvoproliće u Skupštini Grada! Muamerov sin, Usame Zukorlić, izazivač konflikta, u krupnom kaddru na fotografiji!

U pauzi današnje sjednice Skupštine Grada Novog Pazara došlo je do incidenata koji su izazvali aktivisti Stranke pravde i pomirenja i upošljenici Islamske zajednice u Srbiji koji su organizovano dovedeni na skupštinsko zasjedanje s očigledanom namjerom da se izazovu incidenti i krvoproliće.Kako Sandžačke novine saznaju, aktiviste SPP-a predvodio je Usame, sin lidera ove stranke Muamera Zukorlića.Među aktivistima su se mogli primjetiti i pojedini imami koji su poznati kao protagonisti politike SPP-a u džamijama i na hutbama.
U ovoj skupini bilo je nekoliko građana koji su u čudu posmatrali šta se dešava, odnosno kako aktivisti SPP-a prijete odbornicima i funkcionerima Grada i pokušavaju da ih napadnu.U jednom monentu odbornik Jahja Fehratović, shvativši šta se dešava i da se njihova predstava otrgla kontroli, pokušao je da razdvoji svoje aktiviste riječima: “Ovamo naši , tamo njihovi”, na šta je jedan izmanipulisani građanin uzvratio: “Pa svi smo mi naši”, no, Fehratović mu je odgovorio: “Ne, ne, ne nismo svi naši”.
U toj rečenici sadržana je sva licemjernost navodne politike pomirenja Muamera Zukorlića, koja se očito sprovodi samo prema srpskom režimu i onima koji su odgovorni za zločine nad Bošnjacima.Zbog čega efendije i Zukorlić u Sandžaku sprovode politiku bratoubilačkog sukoba? Po čijem nalogu?

Exit mobile version