Zukorlić: Otkad sam muftija, svakoj vlasti iz Beograda dam šansu

Ono što je pozitivno kod ove vlade jeste da nismo imali nikakve negativne udare, za razliku od prethodnog perioda, a imamo i dobru komunikaciju. Međutim, nedostaju konkretni koraci u rešavanju problema i zato već ulazi u rizičan prostor jer predugo odlaže njihovo rešenje rekao je muftija Sandžački Muamer ef. Zukorlić u intervjuu za beogradski Kurir.

Zukorlić je odgovarajući na pitanja novinara po pitanju kritikovanja Vučićeve Vlade rekao da otkad je on muftija, svakoj vlasti iz Beograda dao šansu. “Čak i bez obzira na ideologiju i na prošlost. Nisu svi jednako reagovali. Ko je korektno uzvratio, imao je našu podršku. Dakle, mi ovoj vladi pružamo ruku i dajemo joj šansu. Ono što je pozitivno kod ove vlade jeste da nismo imali nikakve negativne udare, za razliku od prethodnog perioda. Još jedna dobra stvar je da imamo veoma pozitivne poruke u komunikaciji sa izvesnim predstavnicima ove vlasti. Ono što nedostaje jesu konkretni koraci u rešavanju nagomilanih problema i mislim da polako već i ova vlada ulazi u rizičan prostor da predugo odlaže njihovo rešenje” rekao je Zukorlić.

Govoreći o svojim ranijim izjavama apaljivih izjava kao što su: „Ako bude goreo Sandžak, goreće Srbija“, „Da sam hteo, mogao sam zapaliti Srbiju do Čačka“, „Sandžak je pod srpsko-crnogorskom okupacijom“ mutija je rekao da “Jedan od ključnih izvora energije koja generiše ekstremizam jeste nepravda. U programu koji sam spreman ponuditi državi i društvu jeste prevencija nasilja u ime vere. Nema boljeg načina da regrutujete mlade ljude ako imate upadljive dokaze da se nad njima i njihovim narodom sprovodi nepravda. Vi ovde pogrešno postavljate stvari, vi prozivate onog ko ukazuje na opasnost.

Samo vas podsećam na ono što ste rekli.
– Sve te izjave izgledaju zapaljivo kad se istrgnu iz konteksta. Ali kad se sagledaju u celini, to je kao da neko vrišti i pokazuje prstom da je izbio požar i vi ga optužujete da uznemirava javnost, a ignorišete požar. Sve moje poruke zapravo su ukazivanje na probleme. A to i dalje radim.

Kurir

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO