Naslovna Sandžak Novi Pazar Zukorlić optužio Davutoglua za razbijanje Islamske zajednice – video

Zukorlić optužio Davutoglua za razbijanje Islamske zajednice – video

Novi Pazar – Mediji bliski Muameru Zukorliću optužuju premijera Turske Ahmeta Davutoglua da je prilikom boravka u Srbiji i posjete muftiji srbijanskom Muhamedu Jusufspahiću potvrdio da je, kako oni kažu, Davutoglu kumovao razbijanju islamske zajednice.

Muamer Zukorlić je na sebi svojstven način, a preko portala i medija koji su u njegovom vlasništvu optužio premijera Republike Turske Ahmeta Davutoglua da je posjetom Jusufpahiću i Islasmkoj zajednici Srbije potvrdio da je kumovao razbijanju Islamske zajednice u Srbiji.

Turski premijer se u okviru zvanične posjete Republici Srbiji, susreo sa muftijom IZ Srbije Muhamedom Jusufspahićem u sjedištu IZ Srbije u Beogradu, što je bilo dovoljno da i njega Zukorlić optuži za razbijanje IZ, koju je kako navodi portal sandzakpress “formirala Bezbjedonosno informativna agencije BIA 2007. godine”.

Pošto je Zukorlić za razbijanje IZ optužio sve osim sebe, ostalo mu je da optuži i samog premijera Turske Ahmeta Davutoglua, te je on to i učinio preko medija pod njegovom kontrolom.

Do sada nije stigla nikakva reakcija zvanične Turske na optužbe koje je Zukorlić uputio na račun premijera te zemlje.

Podsjećamo, Davutoglu je boravio u Srbiji, a u okviru dvodnevne posjete sastao se sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i ostalim zvaničnicima.

Davutoglu je juče trebao da doputuje u Novi Pazar sa potpredsjednikom Vlade Srbije Rasimom Ljajićem, premijerom Vučićem i predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem. Prema unaprijed pripremljenom protokolu Davutoglu je trebao da se sastane sa gradonačelnikom Novog Pazara dr Mehom Mahmutovićem i njegovim saradnicima.
Podsjetimo i na to da je posjeta odložena zbog loših vremenskih prilika i velike magle tokom cijelog dana u Beogradu i centralnoj Srbiji.

Exit mobile version