ZUKORLIĆ ODLUČUJE O PODRŠCI VUČIĆU U SUBOTU! Da li će dobiti Ugljaninovu kancelariju za podršku?

Novi Pazar – Lider Bošnjačke demokratske zajednice (BDZ) Muamer Zukorić najavio je danas da će predsjedništvo te stranke u subotu donijeti odluku u vezi sa učešćem na predsjedničkim izborima.

Zukorlić je agenciji Beta rekao da će predsjedništvo BDZ suštinski odlučivati između dvije varijante, od kojih je jedna da podrži kandidata vladajuće većine Aleksandra Vučića, ukoliko prihvati ono za šta se BDZ zalaže.

“Prevashodno imamo na umu zastupanje pograma i ključnih načela za koje se zalažemo, vezanih za Bošnjake u Sandžaku, ali i za druge građane koji su nas podržali na prethodnim izborima”, rekao je Zukorlić.

On je rekao i da prva varijanta podrazumijeva dogovor sa Vučićem, ukoliko prihvati da bude zastupnik tih načela BDZ.

“U drugom slučaju velika je vjerovatnoća da ću se ja kandidovati”, rekao je Zukorlić koji je i poslanik u skupštini Srbije.

Izvor: Beta

Podsetimo Sandžakhaber je objavio pre nekoliko dana ekskluzivnu informaciju o Zukorlićevim uslovljavanjima podrške lideru SNS Aleksandru Vučiću.

Prema našim izvorima on za podršku traži kancelariju za nedovoljno razvijena područija kojom je ranije rukovodio Sulejman Ugljanin.

https://sandzakhaber.net/sverc-komerc-za-podrsku-na-izborima-trazi-mesto-direktora-kancelarije-za-nerazvijena-podrucija-video/

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO