Novi Pazar -Muftija Sandžački Muamer ef. Zukorlić izjavio je u Rožajama da je Nikola Tesla pred kraj svog života prežao u Islam.

On je na tribini koju je organizovao u Rožajama kazao da je nedavno izbila teška rasprava “oko pokušaja SPC da prenese Teslinu urnu iz muzeja u Hram Svetog Save. Ukoliko nastave da se svađaju oko toga, ja ću morati da im kažem da je Nikola Tesla musliman, jer je pred smrt primio islam. Prema tome, ne mogu se kosti jednog muslimana unositi u crkvu” rekao je Zukorlić.

Zukorlić je svoje tvrdnje potkrepio navodnim pismom koje je Nikola Tesla poslao svojoj majci a za koje tvrdi da su objavili pojedini beogradski mediji u kojem se navodi da je Tesli žao što se nije družio sa Turcima dok je bio na Balkanu i da u snu čuje tužbalicu koja ga podseća na Maore (Muslimane u Španiji).
“Čovek je sanjao Ezan (poziv na namaz – molitvu) i primio Islam. To je normalno”.

Video gledati od 1:16:00

3 KOMENTARA

  1. Posljednjom izjavom, muftija Zukorlić pokazuje bolesnu i neutoljivu glad da stalno bude u centru pažnje, pa makar i s glupostima. Ovim se diktator sve više pretvara u cirkuzanta za uveseljavanje narodnih masa. Prelazak iz bilo koje vjere u drugu podrazumijeva propisani vjerski obred na bogoštovnom mjestu, u bogoštovnom hramu (džamiji), čemu rukovode sveštenici, itd. Izjava je provokativna i uvredljiva za vjeru kojoj je Nikola Tesla čitavog života pripadao. Ne bi iznenadilo da muftija pokrene inicijativu da se Nikola Tesla posthumno primi u BANU, ili da najavi novu kampanju kojom će od naivne dijaspore početi prikupljati pare za podizanje džamije Nikoli Tesli.

  2. За полуписмене једна информација,која говори све о муфтији- МАВАРИ су били муслимани са Пиринејског полуострва,а МАОРИ су староседеоци Новог Зеланда. Толико о основама историје(арапске) и географије. Арапски не разумем,али мислим да га не разуме ни он,иако покушава да га говори.

  3. Nemojte neozbiljno shvatati ovu izjavu. Ovo je već odavno poznata činjenica. Tesla je u najmanju ruku imao veoma blizak emotivni i duhovni odnos prema islamu, a njegovo pismo majci sa stavovima koji govore da je islam nešto što sve dublje obuzima njegovu dušu, već odavno je publikovano na mnogim sajtovima u Republici Srbiji i šire. Više me čudi što se ljudi ponašaju kao da prvi put čuju za ovo čuveno pismo.

Comments are closed.