Zukorlić kod Nikolića: Spremni smo da uđemo u Srpsku vladu!

Lider Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić izjavio je danas da je ta stranka spremna da bude deo izvršne vlasti i da je inicijalne razgovore o tome sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem imao još pre nekoliko dana.

“Imali smo inicijalne razgovore pre nekoliko dana i oni su se kretali u smeru utvrđivanja prinicipa saradnje i nekih okvira participacije u vlasti. Postoji principijelna spremnost da budemo deo većine, ostaje još da se precizno utvrde odgovornosti i tek tad možemo govoriti da li smo deo parlamentarne većine”, rekao je Zukorlić novinarima posle razgovora sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
zuk2

Dodao je da je predsedniku izložio prvu varijantu po kojoj BDZ može biti deo većine, sa jasnom ambicijom otvaranja nove stranice u pogledu zastupanja Bošnjaka u parlamentu, zdravih, a ne poltronskih odnosa, nastojanja da se stvari interesi Bošnjaka rešavaju.

“Spremni smo sudelovati u izvršnoj vlasti, ali ne kao do sad kad su bošnjačke stranke dobijale po jedno ministarstvo i na tome se završavalo, već gde bi se omogućilo mladim i stručnim kadrovima da zauzmu mesta u ministarstvima i drugim organima kako bi se vratilo poverenje i odnos kakav bi trebalo da bude između Bošnjaka i Srba i države i Bošnjaka”, rekao je Zukorlić.

On je naveo da je njihova namera da Bošnjaci dobiju prava i budu u ambijentu doma i domovine.

Upitan da li će moći da učesvuje u vladi u kojoj bi bio i Sulejman Ugljanin, on je rekao da nema nikakva ograničenja i uslove te vrste, da ga ne zanima ko će još biti u vladi, već da ga zanima sporazum sa većinskom strankom u parlamentu gde će insistirati na političkim principima i odgovornosti u toj vlasti.

Na pitanje da li je predsedniku predočio i plan B, po kojem ne bi bio u vlasti, on je odgovorio da jeste i da će, ako bude nateran da bude u opoziciji, znati da se ponaša kao opozicionar, ali da preferira učešće u vlasti.

Tanjug.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO