Web portali i tv stanice koje su pod kontrolom sandžačkog muftije Muamera Zukorlića ovih dana, a naročito poslije njegove izjave da neće rušiti Srbiju ukoliko ga na to ne nateraju koju je dao prije nekoliko dana krenuli su u medijsku hajku i protiv predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Zukorlić i Nikolić
Zukorlić i Nikolić

Naime pozivajući se na izjavu koju je Nikolić dao medijima, kada je kao predsjednik  najjače opozicione partije i Srbiji posetio Zukorlića  te obećanje koje je kako oni tvrde dao Zukorliću a koje u nijednom trenutku konkretno nije iznijeto u javnost oni pozivaju da Nikolić ispuni obećanje koje je dao Muftiji za Bošnjake Sandžaka.

Kako mediji pod kontrolom Zukorlića javljaju, Nikolić je obećao Muftiji rješavanje 5 gorućih problema u Sandžaku:

Brisanje iz registra vjerskih zajednica paralelne islamske zajednice Adema Zilkića, priznanje izbornih rezultata za BNV iz 2010, akreditacija prvog Univerziteta u Sandžaku, vraćanje vakufske imovine koja je i dalje pod kontrolom države, vraćanje vjeroučitelja na posao.

Ovih pet stavki koje su nabrojili do sada nisu pominjane u javnosti kao tema sastanka Nikolića i Zukorlića. Video izjava koju je Nikolić dao u to vrijeme postavljena je i na sajtu koji je pod direktnom kontrolom Zukorlića:

 

Nikolić je tada kazao da postoje konkretni problemi koje mu je gospodin Zukorlić izneo i da misli da većina tih problema može da bude rešavana i u kratkom roku nešto i u dužem.  Zukorlić se kasnije u prvom krugu predsjedničkih izbora kandidirao za predsjednika Srbije, a u drugom krugu nije podržao ni Nikolića i Tadića.

Nekoliko dana prije početka ove medijske harange na predsjednika Nikolića, Zukorlić je kazao :

– Nikoliću, neću ti rušiti Srbiju osim ako me ne nateraš – poručio je Zukorlić predsedniku države.

On je istakao da je svojevremno Nikolić dao određena obećanja i da je došlo vreme da ih sada sprovede u delo.

– Nikolić nam je dao neka obećanja, i ja ga podsećam da je vreme da ih polako jedno po jedno ispunjava – napomenuo je Zukorlić.

 

 

7 KOMENTARA

  1. ovo su njegovi problemi koje je on stvorio i jedino on moze da ih resi a to je tako sto ce zauvek da se vrati u rodno Orlje. A sumnjam da bi ga i tamo primili jer stetocinu niko nece u svoje redove.

    • A sta drugo ocekivati od seljaka osim seljackog komentara. Ne mislim ovim da uvredim seljake (poljoprivrednike) koji su inace u vecini slucajeva fini ljudi. Zna se na koje se seljake ovde misli. Ti se prvo zapitaj jel ti islamski to sto druge nazivas pogrdnim imenima I poredis ih sa zivotinjama. Jel u redu to ? Ako su ti necim uvredili lidera, a mislim da nisu, onda nadji adekvatan nacin da ih retoricki porazis, a ne ovim malo je reci glupim komentarom. Koliko citam ove vesti na Haberu, do sad nisam video ni jedan komentar od vas muftijinih “branilaca” da se za njega moze reci da je napisan od strane nekog pametnog I iole pismenog. Boj se Allaha seljace…

  2. Kako to da ga svi prevare, stvarno je NAIVAN””Mislim da Muftija a tolika NAIVCINA ne moze vise iz moralnih razloga bit na tu poziciju. Ako ima obzira na Moralne kriterijume morao bi sebi da prizna da je NEISKUSAN I NEUMESNO PONASANJE SA MJESTA MUFTIJE, u najmanju ruku ostavka ne opoziva

Comments are closed.