Naslovna Featured Istaknuto Zukorlić i Ivanuša: Kako do više vakcinisanih u Sandžaku?

Zukorlić i Ivanuša: Kako do više vakcinisanih u Sandžaku?

zukorlic-i-ivanusa:-kako-do-vise-vakcinisanih-u-sandzaku?

BEOGRAD – Potpredsednik Skupštine Srbije Muaemer Zukorlić i direktor SZO za Srbiju Marijan Ivanuša ocenili su danas da je za povećanje broja vakcinisanih na području Sandžaka potrebno uspostaviti veće poverenje građana.

Zukorlić je naveo da bi u Sandžaku trebalo uključiti i ostale relevantne institucije u cilju promene stava o delotvornosti vakcinacije, kao i da je potrebno vratiti poverenje u zdravstveno osoblje, saopšteno je iz parlamenta.

Ivanuša se interesovao kako povećati broj građana na lokalu koji bi primili vakcinu, jer su istraživanja pokazala da jug ima manji broj vakcinisanih od centralne Srbije.

Zukorlić je izjavio da nauka ima svoj princip rada, ali da brzina širenja pandemije nije dozvoljavala nauci da daje konkretne odgovore na sva pitanja u borbi protiv širenja virusa.

Dodao je da su neki koraci na tom putu preskakani, što je dodatno zbunjivalo građane, pa je bilo relativno lako manipulisati netačnim informacijama, a samim tim došlo je i do rezervisanosti građana po pitanju vakcinacije.

Ivanuša se interesovao kako postići promenu i u relativno kratkom periodu vratiti poverenje građana i navesti ih na vakcinaciju, a Zukorlić je ocenio da brz put ne postoji, ali da on mora biti započet kako bi i same promene mogle nastupiti.

Sagovornici su se dogovorili da će obaviti i nekoliko razgovora na lokalu sa gradonačelnikom Novog Pazara, direktorom Opšte bolnice, kao i ljudima iz drugih struktura koji uvažavaju poverenje građana, kako bi mogli da započnu ovaj proces, navodi se u saopštenju.

indeksonline.rs

Exit mobile version