ZUKORLIĆ BRANI KOALICIONOG PARTNERA ABAZOVIĆA! Nepravda je napadati ga zbog Srebrenice!

Predsjednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić stao je u odbranu premijera Crne Gore Dritana Abazovića nakon njegove uvredljive izjave izrečene jučer u Srebrenici.

On je u objavi na društvenim mrežama ocijenio da se radi o “medijskoj hajci” na Abazovića. Zukorlićev Facebook status napisan tim povodom prenosimo bez intervencija.

“Hajka na premijera Crne Gore Dritan Abazovic zbog izjave u Potočarima u kojoj kaže: “Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima” je čist primjer kako funkcionira medijska mašinerija. 

Nemam puno razloga da branim Dritana. Imao bih možda više razloga da ga ne branim. Jel mogao možda bolje da se izrazi, mogao je. Jel kontradiktorno to što je izjavio sa definicijom genocida. Jeste.

Ali …

Bio sam prisutan. Slušao cijeli govor. Njemu nije bila namjera da kaže ništa ružno. Htio je uputiti poruku negatorima genocida da na ubijene ne gledaju kao na pripadnike jedne nacije, već kao na ljude. Da se ne dehumaniziraju ubijeni zbog toga što pripadaju bošnjačkom narodu. Možemo mi njega voljeti ili ne voljeti, ali nemojmo biti nepravedni.

Ne sviđa mi se ovo negostoprimstvo određenih politika kada im dođe vođa jednog naroda ili jedne države u Srebrenicu. Kao da se jedva čeka da neko nešto pogriješi da bi se digla hajka i medijska vriska i piska. Kako ono bješe u tradiciji Bošnjaka da se ophode prema gostu, pa makar i dušmanin bio?

A pritom, do sada nisam vidio neprijateljske tendencije Dritana Abazovića, sarajevskog studenta, brata muslimana, prema bošnjačkom narodu, koliko god se neki bošnjački mediji nategli da to predstave.

Nemoj da osjećaj koji imamo prema nekome nas učini da budemo nepravedni. Budimo pravedni. U Srebrenici šaljemo poruku mira i ljubavi, ali je to moguće samo na temeljima pravde”, napisao je Zukorlić.

blank

Izvor: Sandzacke.rs

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO