Zukolićevi ljudi prijete Elifi Kriještorac, koja je ratni borac Armije RBiH, poeta, dokazani patriota i kolumnista, rođena je u Sandžaku

Nakon što je na Facebooku reagovala na nedavni govor mržnje muftije Mevluda Dodića prilikom ispraćaja hadžija, književnica Elifa Kriještorac ne prestaje dobijati prijeteće i uvredljive poruke od strane pojedinaca iz okruženja lidera Stranke pravde i pomirenja Muamera Zukorlića.

Podsjećamo, ona je u svojoj reakciji Dudićev govor okarekterisala prikladnijim bavljenju srpskom politikom nego služenju islamu.

“Ako je jednog tako učenog alima politički krah njegovog prethodnika iziritirao, da sebi dozvili ovakve uvrede svoje braće, onda je njegov put prikladniji bavljenju srpskom politikom od služenja islamu i predvođenju vjernika. Sandžaku ne trebaju neki sutrašnji ISIL-ovci, koji će zbog politike ubijati svoju braću u vjeri, već umjereni vjernici hanefijskog mehzeba, koji su stoljećima promovirali ljubav, toleranciju i mir”, napisla je, između ostalog, Kriještorac.

Ona se danas ponovo oglasila na Facebooku porukom koju je nakon izvjesnog vremena obrisala sa svog profila:

“Zukolićeva gerila bradatih džihadista prerušenih u poslovne ljude, a koja operira po Njemačkoj, Luxemburgu, Beligiji, Švedskoj, Americi objavila mi je rat. Pristajem, ne bojim ih se. Ali pošto oni nose suknjice a ja pantalone, oni nemaju muškosti da izađu predame da se pogledamo u oći, već se kriju iza lažnih profila i kao stare ženturače na posijelima dijele po grupama moje slike i blate moju čast.To su naučili valjda od svojih očeva papučara koji su nosili suknjice ili dimije, umjesto pantalona. A može biti da ih njihovi vjerski poglavari tako upućuju, da napadaju žene i samohrane bošnjačke majke. Ne nisu to Sandžaklije, a niti su oni vjernici. To je onaj zadnji ne civilizovani neartikulisani i mahom nepismeni otpad, od ponosnog sandžačkog naroda.”

A ko je Elifa Kriještorac?

Elifa Kriještorac, borac Armije RBiH, poeta, dokazani patriota i kolumnista rođena je u Sandžaku, tačnije u Prijepolju, da bi krajem ‘80-ih godina emigrirala u Njemačku, gdje je duži niz godina radila kao socijalni radnik. Tokom rata u BiH, kao ženski dobrovoljac, bila je mobilisana u jedinici “Zulfikar” Armije RBiH pod komandom legendarnog komandanta Zulfikara Ališpaga. Živi i radi u Njemačkoj.

U udžebeniku za bosanski jezik za 7. razred osnovne škole zastupljena je sa pjesmom “Rodni Sandžak”.

Nedavno su upravo ona i Nedžad Ibrašimović od strane srpskih nacionalističkih krugova napadnuti zbog toga što su zastupljeni u udžbeniku.

Rodni Sandžak

Da mi daju sve doline
od Sinaja do Urala
i azurne sve obale –
rodni Sandžak ne bih dala.

Da mi daju carska blaga,
sve kraljevske bijele dvore,
kap Merdžane ne bih dala
od sandžačke jedne zore.

Da mi nude krunu zlatnu,
carsku svitu i robinje,
grumen zemlje ne bih dala
od ponosne djedovine.

Da mi uzmu oba oka,
vrelo srce iz njedara,
osim vjere Allahove,
sve za Sandžak ja bih dala.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Izvor Sandžačke

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO