Zukolić: Vučić je dobrodošao u Srebrenicu (video)

Beograd – Sarajevo – Srebrenica – Gostujući u emisiji “Pravac” na televiziji Pink Sandžački muftija Muamer Zukorlić na pitanje novinara oko odlaska građana Srbije na obeležavanje godišnjice u Srebrenici izjavio je da je “Vučić dobrodošao u Srebrenicu”.

Novinar je komentarišući izjavu predsednika opštine Srebrenica da “ako Orić je bude oslobođen, Vučić ne dolazi u Srebrenicu” Zukorlić je kazao da je “Premijer Vučić dobrodošao u Srebrenicu”.
“Ja to čak mogu kazati u ime Bošnjaka. Neka nemam formalni legitimitet da to govorim, ali etnički i duhovno mogu kazati u ime svih Bošnjaka da je Premijer Vučić dobrodošao u Srebrenicu. Zato što on svojim postupcima i izjavama počinje da otvara srca i Bošnjaka i počinju da mu veruju”.
On je rekao da gradonačelniku Srebrenice nebi zamerio, jer ljudima iz Srebrenice nebi nikada ništa zamerio.
“Ja pozivam Srbiju i pozivam Banjaluku. Hajmo krenuti u akciju drugačijeg” rekao je Sandžački muftija”.
Na konstataciju novinara da je Dodik rekao da Srebrenica treba da bude simbol stradanja i Bošnjaka i Srba navodeći da je u okolini Srebrenice stradalo 3000 Srba Zukolić je rekao da je bitno šta se govori, ali je bitno i ko govori.
“Zato ja podržavam ovu retoriku Premijera Vučića koji u sve rizike pokušava da šalje poruke koje nisu kao one koje su do sada bile ja o svojoj kravi vi o svojoj kravi. Dodik je podaleko od statusa da on može nešto ponuditi Bošnjacima”.
O mogućem Ruskom vetu na rezoluciji o Srebrenici muftija kaže da ne može to da komentariše i dodao “da ne postoji ni jedna rezolucija o Srebrenici koja će škoditi Srpskom narodu”.
Valja napomenuti da je novinar Srebrenicu nazvao zločinom a ne genocidom.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO