Naslovna Featured Istaknuto Zoranić najavio nova ukorićavanja Raške, Jošanice i Trnavice

Zoranić najavio nova ukorićavanja Raške, Jošanice i Trnavice

zoranic-najavio-nova-ukoricavanja-raske,-josanice-i-trnavice

Novi Pazar je uz pomoć JP Srbijavode i Svetske banke dobio preko 2 kilometra ukorićenih reka, čime je značajnoj meri rešen problem sa poplavama u ovom gradu. O daljim planovima u ovoj oblasti na poslednjem skupštinskom zasedanju govorio je odbornik Kasim Zoranić. Kao uposlenik JP Srbijavode on je najavio nastavak ukorićavanja Jošanice, Trnavice I Raške u narednom periodu.

Odbornik Sandžačke demokratske partije Kasim Zoranić, svoj dugogodišnji angažman u Javnom preduzeću Srbijavode uskoro završava. Njegovim zalaganjem uspešno je završen projekat” Ukorićavanja reka Raške, Deževske i Banjske reke za koje je Svetska banka izdvojila 219 miliona dinara.

Urađen je I kolektor i celokupna kanalizacija ispod Banjske petlje, čime probijen put od Jalije do Carske ćuprije. Realizacijom ovog projekta Novi Pazar je u velikoj meri rešio problem poplava.

Zoranić kaže da je u planu i novo ukorićavanje reka, a sredstva za izradu tog značajnog projekta obezbediće JP Srbijavode.

“JP Srbijavode” uradilo je projekat ukorićenja reka za ukupnu dužinu od 7km. i 100.metara.Uslov za korićenje reka u Novom Pazaru Raške, Jošanice I Trnavuce je rešenje imovinsko pravnih odnosa I pokretanja postupka gradjevinske dozvole da bi se apliciralo u evropskim i republičkim fondovima, ili pak aplikacija za kredit. Ukorićenje Raške u dužini od 2.500.metara uzvodno od postojeće , Trnavica od ušća u Jošanicu 3.600.metara uzvodno,Jošanice uzvodno od postojeće regulacije u dužini od 1.000.metara. To su projekti koji su završeni u JP “Srbijavode”. Grad Novi Pazar treba pod hitno da pristupi rešavanju imovinsko pravnih odnosa kako bi se stekli uslovi za izdavanje građevinske dozvole, da se podhitno organizuje sastanak na kome će pozvati svi učesniciu realizaciji projekta :gradski urbanista, odeljenje za urbanizam,imovinska pravna služba, pravobranilac, građevinska inspekcija i drugih za koje se proceni da mogu pomoći”, rekao je Zoranić.

Zoranić očekuje da će kada projekat bude završen, građani, koji žive pored Raške, Jošanice I Trnavice biti znatno bezbedniji od poplava.

Exit mobile version