Zoranić: Biće zanimljivo protiv Dunav Voleja (petak, 19.00)

Utakmicom između Novog Pazara i Dunav Voleja startuje takmičenje u Prvoj ligi Srbije za odbojkaše.

Meč u Dvorani Sportske akademije Douš zakazan je za petak od 19 časova.

Pazarci su se prošle sezone borili za plasman u Prvu ligu Srbije. Zastali su na poslednjoj prepreci, s obzirom da je Niš bio bolji u dvomeču baraža.

S druge strane, Dunav Volej je opstanak u drugom domaćem rangu obezbedio tek u poslednjem kolu.

Činjenica je i da je Novi Pazar tokom 2023/24 dobio oba prvenstvena duela protiv Novosađana, što u osvit novog prvenstva može, ali ne mora mnogo da znači.

“Malo više smo zakasnili s pripremama, ali maksimalno smo usresređeni na start borbe za bodove. Spremni smo fizički i na psihološkom planu, iako ne koliko bi trebalo. Biće zanimljivo protiv Dunav Voleja”, rekao je kapiten i libero Novog Pazara Aldin Zoranić.

Zoranić veruje u mlade
Ostao je “kostur” tima, s tim što su tehničara Andreja Huzejrovića i srednjaka Aleksu Ćibića zamenili povratnici Tarik Kurtanović i Ermin Koničanin. U ekipi više nisu organizator Kadir Kurtanović i primač-korektor Emin Peruničić, ali mnogo je mladih odbojkaša.

“Moja želja bila je da ta deca dolaze i da postepeno preuzimaju glavne uloge od nas. Verujem da će Koničanin da nam završi posao na sredini umesto Ćibića. Naša uloga u ovoj ligi zavisi od mnogo faktora. Milsim na podršku gradskih institucija, finansijske situacije, zdravstvenog biltena. Ne opterećujemo se, idemo utakmicu po utakmicu. Ako se pruži prilika, opet ćemo pojuriti Superligu”, kazao je Zoranić.

Trener Dunav Voleja je Veljko Petković, koji je 2000. godine sa reprezentacijom Srbije osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Sidneju.

On u timu ima donedavno jednog od najtalentovanijih tehničara na ovim prostorima Aleksu Kozića, ali i iskusne igrače poput Saše Surle ili Srđana Medana.

“I oni su malo promenili sastav. Deluje da su sada jači. Protiv Dunav Voleja ne prolazi sistem – lako ćemo, iako možda ulazimo u meč kao favoriti”, ocenio je kapiten Novog Pazara.

Za razliku od prošle sezone kad ih je bilo 12, Prva liga Srbije u takmičarskoj 2024/25 brojaće 14 klubova.

Prvi na tabeli direktno ide u elitni rang, drugoplasirani će igrati baraž sa pretposlednjim iz Superlige, dok u niži rang ispadaju četiri ekipe.

M. Minić

The post Zoranić: Biće zanimljivo protiv Dunav Voleja (petak, 19.00) appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

The post Zoranić: Biće zanimljivo protiv Dunav Voleja (petak, 19.00) appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO