Znanjem do novih šansi i mogućnosti

Regionalni inovacioni startup centar pokretač je brojnih projekata. Od zvaničnog osnivanja i početka rada u centru, juna ove godine, mladi programeri koje okuplja rade na razvoju više softverskih rešenja.

Istovremeno, nudi mogućnost informatičkog opismenjanjavanja te brojnih obuka. Takva jedna, koja će imati svoj ciklus, danas je započeta.

U skladu sa savremenim trendovima koji jasno ukazuju na razvoj elektronske prodaje, a u nekim segmentima čak i na to da elektronska, odnosno online prodaja skoro u potpunosti potiskuje uobičajeni način trgovine u Regionalnom inovacionom centru Novi Pazar, u saradnji sa Centrom NIT, organizujemo kurs ”Organizacija online prodaje”

Kurs je okupio još jednu grupu polaznika nakon što je prethodna  uspešno završila pomenutu edukaciju i sada već rade na izradi i  održavanju sajtova.

Interesovanje mladih je veliko. Njihova su očekivanja da steknu znanja i veštine koje će im pomoći da pokrenu sopstveni biznis ili unaprede postojeći, te se angažuju na polju pružanja usluga. Šansu vide upravo u trenutku kada zbog opšte sutuacije u svetu, zbog aktuelne pandemije, internet sve više predstavlja ozbiljnju alternativu.

Kako za RTV Novi Pazar kaže koordinator centra Šemsudin Plojović cilj organizovanja ovih edukacije je  da se deset polaznika osposobi za organizaciju onlajn prodaje za sebe i za klijente iz okruženja.

Kako dalje objašnjava, u okviru kursa će polaznici naučiti kako da uspostave prodajni web sajt, organizuju online prodaju, integrišu blog na sajtu, povežu sajt sa društvenim mrežama, automatizuju komunikaciju sa poštanskom službom i klijentima. odnosno  jednom rečju pokrenu samostalnu, uspešnu internet prodaju.

Senada Kalić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO