Naslovna Featured Istaknuto ZNAK PODRŠKE: Obeležja sandžačkih gradova na zgradi medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici

ZNAK PODRŠKE: Obeležja sandžačkih gradova na zgradi medrese “Mehmed Fatih” u Podgorici

znak-podrske:-obelezja-sandzackih-gradova-na-zgradi-medrese-“mehmed-fatih”-u-podgorici

PODGORICA – Pored podrške sergijom i prikupljanjem pomoći, Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori istaknuo zastave sandžačkih gradova s ciljem podizanja svesti o važnosti pomoganja ljudima u virusom pogođenim gradovima.

Nevolja koja je snašla muslimane Sandžaka, a i druge zajedno sa njima, iziskuje našu pomoć pa makar bila i simbolična.

Stoga je Islamska zajednica u Crnoj Gori na čelu sa reisom Rifatom ef. Fejzićem, juče nakon džuma-namaza organizovala sergiju za pomoć novopazarskoj Opštoj bolnici koja najviše nosi tereta u borbi protiv pandemije COVID-a 19. Večeras će se na fasadi medrese Mehmed Fatih u Podgorici u znaku moralne podrške, empatije i solidarnosti sa narodom Sandžaka, prikazati opštinske zastave, Novoga Pazara, Tutina i Sjenice, dok će prikupljena sredstva biti uplaćena na žiro-račun Opšte bolnice Novi Pazar.

“Obzirom da ovaj virus ne bira mesta i žrtve, naš angažman, iako simboličan, podseća nas na sentencu iz Kur’ana u kojoj Allah pohvalno govori o Ensarijama koji su pomogli svoju braću muhadžire: – I više vole njima nego sebi, mada im je i samima potrebno. A oni koji se učuvaju lakomosti, oni će, sigurno, uspeti. (El-Hašr: 9)” – kažu iz Islamske zajednice Crne Gore.

U ovom teškom trenutku, Mešihat Islamske zajednice apeluje da se po strani stave sve nesuglasice, razlike i oprečna mišljenja, te da stremljenje ka opštem dobru i očuvanju zdravlja i života bude prioritetni cilj svih građana u Sandžaku, dijaspori i širom sveta.

“Molimo Uzvišenog Allaha da od svih nas podigne bolest, iskušenja i belaje koje nismo u stanju podneti, a da preminule od ove zarazne bolesti uzdruži na Ahiretu sa verovesnicima, iskrenima, šehidima i dobrim ljudima, a divna li su oni družina” – dodaju iz IZ Crne Gore.

Saopštenje završavaju hadisom:

Prenosi se od ibn Omera, radijallahu anhuma, da je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: ”Musliman je brat muslimanu, ne čini mu nepravdu i ne ostavlja ga u nevolji. Ko bude na usluzi svom bratu kada bude u potrebi, Allah će njemu pomoći kada bude potreban pomoći, ko bude otklonio brigu bratu, Allah će njemu otkloniti brigu od briga Sudnjeg dana, ko bude prekrio mahanu jednog muslimana, Allah će njemu prekriti mahane na Sudnjem danu”.

monteislam.com/indeksonline.com

Posting....
Exit mobile version