Značajna pomoć: ”Otvorena ruka” i ”Sevap” snabdeli pacijente svih odeljenja u bolnici, Domu zdravlja i banji vodom

Humanitarne organizacije ”Otvorena Ruka” i ”Sevap” i danas su obezbedile značajnu donaciju i pomoć za pacijente koji su hospitalizovani u regionalnom covid centru, u Novopazarskoj banji, ali i za Dom zdravlja i medicinsko osoblje.

Jutros rano pun šleper je dopremio vodu, a prevoz i logisiku organozivali su prijatelji ovih humanitarnih organizacija, dok su volonteri rasporedili palete sa vodom za piće na svim odeljenjima.

Prema rečima predstavnika humanitarne organizacije ”Otvorena ruka” Edina Kolašinca ovo nije prva donacija.

”Ovo nije prvi put da mi doniramo vodu. Već nekoliko puta smo to činili kako mi tako i ostali donatori i naši privrednici iz dijaspore, ali i naše zemlje i grada. Voda je nešto što je svima ovde potrebno, najpre da se rodbina pacijenata ne bi mučila i morala i to da donosi pored svega što im je potrebno. Voda će, dakle, biti raspoređena na svim kovid odeljenjima kao i u Hitnoj službi, Domu zdravlja, a šest paleta će ići u Novopazarasku banju gde su hospitalizovani pacijenti sa drugih odeljenja, a voda je i njima potrebna. Ovde se nalazi 20 paleta, dakle 20.000 boca od 1,5 litara vode, a uz svaku bocu smo stavili i čaše da svima dakle olakšamo” kazao je za RTV Novi Pazar Kolašinac.

On  je posebno istakao da Grad Novi Pazar i njegovi građani nikada neće zaboraviti pomoć svih lekara koji su došli da pomognu u trenutku kada je pomoć u ljudstvu bila najpotrebnija. Ove humanitarne organizacije inače godinama unazad deluju i van teritorije Novog Pazara pa je njihova pomoć kao znak solidarnosti i zahvalnosti stigla i u druge gradove Srbije.

”Onda su oni došli, ostavivši svoje kuće, svoje poslove u trenutku kada i u njihovim gradovima nije bilo sjajna situacija sa virusom. Oni su sve ostavili i došli da nam pomognu u trenutku kada nam je bilo najteže i sigurno mi to ne smemo i nećemo zaboraviti. Mi smo bili juče u Kraljevu i donirali sve ono za šta su nam rekli da im je neophodno, a uglavnom opremu koju koriste ispod skafandera. Mi smo uz pomoć naših prijatelja donatora to uspeli da im obezbedimo i u što kraćem roku doniramo. I sigurno ćemo biti u svakom trenutku tu za sve njih i za sve ono što im je potrebno. Želimo da ne bude ovakvih situacija da im je ovako nešto potrebno ali ukoliko bude mi ćemo sigurno pomoći kao što smo mnogo puta pomagali u slučajevima poplava ili raznih drugih nepogoda. Misllim da je ova solidarnost i ovo zajedništvo koje je pokazao Novi Pazar sa dijasporom, sa ljudima iz Turske i zemalja širom sveta jedinstvena i ja zahvaljujem svim Bošnjacima, svim ljudima. Takođe ne smemo zaboraviti ni one na borbenoj liniji a to su naši lekari koji su najveći teret podneli, a volonterima i humanitarnim organizacijama kao i brojnim pojedncima neizmerno hvala”

Kolašinac podseća da je značajna pomoć, iz donacija koje su pristigle upućena i u druge sandžačke opštine, te naglasio da će akcije biti nastavljene i ubuduće a posebno intenzivirane uoči predstojećeg Kurban Bajrama.

Senada Kalić

Foto: Senad Župljanin

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO