Naslovna Sandžak Novi Pazar “Zlatna rukavica” i druge sportske manifestacije tokom decembra u Novom Pazaru

“Zlatna rukavica” i druge sportske manifestacije tokom decembra u Novom Pazaru

“zlatna-rukavica”-i-druge-sportske-manifestacije-tokom-decembra-u-novom-pazaru

Bokserski savez Srbije poverio je Novom Pazaru organizaciju međunarodnog takmičenja “Zlatna rukavica. Spektaklu u dvorani Pendik ljubitelji boksa svedočiće od 30. novembra do 4. decembra ove godine. Delegacija Bokserskog saveza Srbije, predvođena Nenadom Borovčaninom, boravila je ovim povodom u našem gradu.

“Za 65 godina otkad postoji“Zlatna rukavica” nikada nije organizovana u Novom Pazaru. Bokseri ovog grada, bokserska publika i sam Novi Pazar su to zaslužili. Na međunarodnom turniru ljubitelji plemenite veštine imaće priliku da u ringu gledaju preko 60 predstavnika iz deset zemalja. Verujem da će uživati i ljudi na tribinama ali i svi oni koji mečeve budu pratili u direktnom televizijskom prenosu”, kazao je Borovčanin.

Komentarišući put kojim se razvija novopazarski boks,predsednik Bokserskog saveza Srbije je rekao da predstavnicima iz ovog grada pripda mesto u bokserskoj eliti bivše Jugoslavije.
“Novi Pazar je okupio grupu najboljih boksera u regionu i s pravom je u samom vrhu tabele Regionalne bokserske lige. Imaju bokseri u Novom Pazaru vrhunsku salu, najbolje uslove za rad, dobru opremu i podršku koja je važna za napredak. Iskreno se nadam da će u budućnosti neko od njih za Srbiju osvojiti evropsku i svetaku medalju, pa i učestvovati na olimpijskim igrama”,zaključio je on.

Sem titule i trofeja “Zlatna rukavica”, koji će pripasti najboljem na turniru, predviđen je i trofej za najboljeg tehničara, priznanje koje nosi naziv po legendarnom Besimu Ejupoviću – Besku, čuvenom treneru i bokseru Novog Pazara, čoveku koji je rezultatski trag ostavio na prostorima čitave SFRJ.

“Krenuo je Novi Pazar poslednjih godina stazom bokserskih uspeha. Došlo je do pune afirmacije plemenite veštine, zahvaljujući mnogim elementima i novom timu na čelu Bokserskog saveza Srbije. Novi Pazar je stvorio izvanredne uslove za trening boksera, zaokružio priču pojačanjima u upravi kluba. Sve su se kocke poklopile, ušli smo i u regionalnu ligu a zna se da šampione i dobre rezultate grad tradicionalno podržava. Prepoznati smo na mapi kao grad boksa i sporta uopšte”, rekao je gradonačelnik Biševac.

Gradonačelnik je sem prezentacije boksa, za kraj decembra u Novom Pazaru najavio još nekoliko sportskih događaja, što je kako je rekao, za sve one koji podržavaju zdrav život, sjajan način da se završi jedna kalendarska godina.

“Novi Pazar će do kraja godine ugostiti brojne sportiste i sportske radnike iz zemlje i inostranstva, ne samo u okviru bokserskog već i ateletskog dešavanja na najvišem nivou, a očekuje nas i svojevrsna prezentacija rekreativnog sporta. Sve zajedno dovešće u naš grad preko 600 gostiju”, poručio je gradonačelnik Biševac.

Novi Pazar će u narednom periodu biti domaćin Dana atletike u organizaciji Srpskog atletskog saveza, Dana rekreacije pod ingerencijom Asocijacije sport za sve Srbije kao i prestižne međunarodne “Zlatne rukavice”, manifestacije o kojoj se danas na sastanku najviše govorilo.

Exit mobile version