Naslovna Sport Fudbal Zlatko Zečević : Ceo Pazar živi za fudbal

Zlatko Zečević : Ceo Pazar živi za fudbal

Od kraja septembra, krenulo je i fudbalerima Novog Pazara. Ostvarili su četiri pobede, dok su bez bodova ostali jedino na gostovanjima Vojvodini i Crvenoj zvezdi. Najzaslužniji za rezultatsku renesansu je trener Milorad Kosanović, koji je napravio i nekoliko rokada u timu.

Šansu da brani dobio je Zlatko Zečević, letošnje pojačanje iz OFK Beograda. U poslednjih pet utakmica primio je dva gola. I dalje se prepričavaju njegove briljantne odbrane u Kruševcu, ali je imao sjajnih intervencija i na ostalim utakmicama.

“Zadovoljan sam svojim, kao i partijama cele ekipe, na terenu izgledamo mnogo bolje nego na početku sezone. Fudbal je kolektivna igra, dobri rezultati su zasluga tima, pa ne bih izdvajao svoj ili učinak bilo kog pojedinaca“, skroman je 31-godišnji čuvar mreže.

Početak kraj Jošanice nije bio bajkovit, povreda ga je dovela u podređen položaj u odnosu na konkurente – Miloša Budakovića i Jasmina Koča.

“Povreda je prošlost, sada je sve u najboljem redu. Bilo je malo problema na početku, pošto nisam bio u takmičarskom ritmu. Što se konkurencije tiče, ona je pola uspeha. Budaković i Koč su odlični momci, vrsni golmani, imamo jako dobar odnos na terenu i van njega“.

Zečević ističe da se brzo navikao na novu sredinu i da je lepo prihvaćen od svih. Smatra da su partije koje trenutno pruža na nivou njegovih najboljih ostvarenja.

“Nije problem adaptirati se na fudbalsku sredinu poput Novog Pazara, gde ceo grad živi za klub i fudbal. U takvim uslovima, lakše izvučeš maksimum. Možda i ne branim u životnoj formi, ali tu sam negde. Bilo je dobrih partija i ranije, posebno u Banatu i Rabotničkom. U Makedoniji sam proglašen za najboljeg golmana Prve lige, ali te stvari me ne opterećuju. Bitan je kontinuitet i dobri rezultati ekipe“.

Ugovor s klubom važi do kraja sezone, pa su njegove ambicije, kako kaže, trenutno usmerene samo u jednom pravcu.

“Svi moji planovi vezani su za Novi Pazar. Bilo bi lepo da nastavimo ovako, da se na kraju sezone plasiramo u neko od evropskih takmičenja i obradujemo naše navijače. Mislim da uz kvalitetan rad, koji sigurno imamo od dolaska trenera Kosanovića, uz par dobrih pojačanja i malo sreće možemo da se umešamo u borbu za izlazak na međuanrodnu scenu“, zaključio je Zlatko Zečević.

 

Exit mobile version