ZLATIBORSKI LOBI PONOVO ŽESTOKO MRSI KONCE AUTO-PUTU PREKO PEŠTERA! Iako je Pešterska trasa jeftinija Zlatiborci ne odustaju!

Iako je struka još pre nekoliko godina jasno rekla da se između takozvane “zlatiborske” i “golijsko-pešterske” trase auto-puta Beograd – Crna Gora opredelila za kraću i jeftiniju peštersku trasu, “zlatiborski lobi” ponovo zagovara svoju varijantu. 

Iako je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prošle godine u Novom Pazaru otklonila svaku dilemu, Dimitrije Paunović, načelnik Zlatiborskog upravnog okruga, i Tihomir Petković, gradonačelnik Užica, zatražili su od Slobodana Jolovića, načelnika Moravičkog upravnog okruga, da o tome razgovaraju, kako bi se usaglasili stavovi o trasi budućeg auto-puta, prenosi list Danas.

“Postoji potpuna saglasnost oba okruga o tome da bi odmah trebalo da počne gradnja deonice od Preljine do Požege i da se završi u što kraćem roku, kao i da se na vreme definiše trasa i da se blagovremeno započnu pripreme za realizaciju deonice Požega – Boljari, prema Crnoj Gori”, saopštio je Jolović.

Uz to, kako objašnjava, trebalo bi da se planira i krak auto-puta prema Republici Srpskoj, odnosno Mokroj Gori i Višegradu, ali i da se razmisli o konkretnim aktivnostima na deonici budućeg auto-puta Preljina – Pojate, za koju su posebno zainteresovani Moravički, Raški i Rasinski upravni okrug.

Na skupu u Požegi trebalo bi da se otklone navedene dileme, nakon čega bi usledio jedinstven stav svih 14 lokalnih samouprava iz oba okruga, koji će biti prosleđen resornoj ministarki Zorani Mihailović, kako bi ona mogla da ga prenese premijeru i Vladi Srbije.

Radio sto plus

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO