Zukorlić u problemima. Kako da objasni neobjašnjivo?

Novi Pazar – Pored problema koje ima da svojim sljedbenicima na prihvatljiv način objasni kako je biti gej kul i OKej Zukorlić ima problema i sa organizovanjem skupova jer se podrška LGBT populaciji kosi sa vjerskim, tradicionalnim i moralnim vrijednostima Bošnjaka.
Od kako je zdravo tkivo stranke BDZ na čelu sa Emirom Elfićem iz svojih redova odstranilo retrogradnu grupu koja sebe sada naziva BDZ Sandžaka na čijem je čelu Zukorlić, problemi u Zukorlićevim redovima su svakodnevni i vidljivi na svakom koraku. Ova grupacija, privatno političko preduzeće Muamera Zukorlića, rukovodi se makijavelističkim principom da cilj opravdava sredstvo i spremna je na sve vrste ustupaka i gaženje moralnih principa kako bi zadovoljila Zukorlićevu neugasitu želju da bude vladalac, ali im ne ide kako su to oni zamislili.
U Trnavi na skupu, i ako su bili prisutni svi oni koji po zadatku moraju da dođu i da prave iluziju kako je Zukorlić bitan faktor, ni dvadesetak ljudi. Iz Trnave možda njih nekoliko, ostalo plaćenici iz propagandno-iluzionističke mašinerije.
I ako se Zukorlić godinama hvalisao “kako je on dokinuo praksu i zabranio da se džamije i drugi resursi Islamske zajednice koriste za propagandno-političke svrhe” njegova politička opcija obilato koristi i zloupotrebljava vakufsku imovinu i resurse Islamske zajednice. Gradski odbor njegove političke opcije nalazi se u vakufskom lokalu u Prvomajskoj ulici, Media centar IZ, finansiran parama svih vjernika, sa svim svojim ljudskim i tehničkim kapacitetima stavljen je u korist i propagandne svrh Čedinog LDP-a, omladinci koriste prostorije FIS-a u vakufskoj zgradi “Islamske ustanove” za sve svoje sastanke, a i izborni štab njegovog političkog preduzeća se nalazi u istoj zgradi. Znači li to da ovaj vakuf pripada samo njegovim političkim sljedbenicima, a da ne pripada i drugim Bošnjicima i omladini drugih bošnjačkih političkih opcija?

Omladina BDZS koristi resurse IZ
Omladina BDZS koristi resurse IZ

Vrhunac drskosti, vulgarnosti i zloupotrebe Islamske zajednice i muslimana jesu pokušaji da se ispred džamija nakon namaza organizuju propagandno-politički skupovi. Takav jedan pokušaj bio je u džamiji u Svojboru nakon ikindije namaza kada je ispred džamije organizovan politički skup Zukorlićeve opcije. I za ovaj skup je korištena struja iz džamije koju plaćaju vjernici, članovi i ostalih bošnjačkih političkih stranaka. Srećom vjernici, Bošnjaci, nisu nasjeli na ovaj Zukorlićev prljavi trik i nisu bili zainteresovani ni da čuju kako im se objašnjava da je gej OKej.
Jedan od važnih resursa Islamske zajednice jeste Medresa i njeni učenici. Zukorlić i ovaj resurs zloupotrebljava. Medresanti su u predhodnom periodu nosili zastave, transparente, mahali balonima, lijepili plakate, na skupovima pravili iluziju snage, velike i masovne podrške, međutim kako saznajemo iz izvora bliskih Medresi otkazali su poslušnost. Ovaj cvijet bošnjačkog naroda, naravno osim poltronski odgojenih pojedinaca koji imaju interesa, ne želi da bude zloupotrebljen za uske, lične i porodične interese Muamera Zukorlića. Ne žele da lijepe plakate i nose zastave i transparente. Pametni su učenici Medrese, a Zukorlić ih uzalud ubjeđuje da je gej OKej.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO