ŽKK Novi Pazar pred gašenjem

612

Ženski košarkaški klub Novi Pazar, jedini seniorki ženski sportski kolektiv u Novom Pazaru, posle samo godinu dana se nalazi pred gašenjem.

Klub je pred nestankom zbog nedostatka sredstava i gotovo sigurno neće nastupati u novoj sezoni Prve B lige Srbije, saznaje radio Sto plus.
Kapitenka novopazarskih košarkašica Samra Ljajić rekla je da bi nova sezona trebalo da počne za oko mesec dana, a da one nemaju nikakve informacije iz kluba šta se dešava.
“U neizvesnosti smo. Niti treniramo, niti nam se bilo ko iz uprave obratio. Posrednim putem smo čule da nema novca i da se nećemo takmičiti. Sve smo razočarane i velika je šteta da se klub ugasi jer u našem gradu ima mnogo talentovanih devojčica koje će sada odustati od košarke, možda i od bavljenja sportom”, kazala je Ljajićeva za Sto plus.

Mlada Nadia Smailbegović (15), jedna od najboljih košarkašica u svojoj generaciji u Srbiji, dok čeka razjašnjenje statusa matičnog kluba, vredno trenira i sprema se za novu sezonu .

“Imam nekoliko ponuda domaćih klubova, ali ću najverovatnije ostati u Novom Pazaru i igrati kadetsku ligu Srbije. Naravno, volela bih da i ove, kao i prošle sezone, igram sa seniorkama i tako stičem neophodno iskustvo i napredujem”, istakla je Smailbegović.

Ona je ovog leta, iako pionirka, nastupala na Kadetskom prvenstvu Evrope i bila među najboljim u reprezentaciji Srbije.

“Selektor Milan Dabović, otac naših seniorskih reprezentativki Ane i Milice, mi je ukazao šansu u prvoj petorci i igrala sam prosečno 30 minuta po meču, ostvarujući po 7 poena i skokova”, izjavila je Nadia.

ŽKK Pazar reaktivirali su prošle godine entuzijasti, bivši košarkaši Dejan Kulundžić i Enes Nicević uz podršku lokalne samouprave, čiji je funkcioner Vahidin Melajac izabran za predsednika kluba.

Kako saznajemo, Kulundžić i Nicević su se povukli nezadovoljni što su klub u prošloj sezoni finansirali gotovo isključivo iz sopstvenih sredstava, a Melajac je podneo ostavku jer nije mogao da obezbedi sredstva za dalje funkcionisanje kluba.

Izvor: b92.net