Srijeda, 18 Maja, 2022
NaslovnaVijestiŽivot na zemlji će izumrijeti za 100 godina!

Život na zemlji će izumrijeti za 100 godina!

Život na zemlji će izumrijeti za 100 godina!

Tim filozofa, matematičara i drugih uglednih naučnika s Instituta za budućnost čovječanstva Univerziteta Oxford smatra kako se trenutno nalazimo u posljednjem stoljeću čovječanstva.

“Ovo bi moglo biti posljednje stoljeće čovječanstva jer tehnologija postaje moćnija od nas. U toku je utrka između tehnoloških moći čovječanstva i naše mudrosti u njihovu korištenju. Bojim se da bi čovječanstvo moglo tu utrku izgubiti”, tvrdi direktor Instituta Nick Bostrom.

MSN News prenosi i razmišljanje poznatog fizičara Stephena Hawkinga koji je uvjeren da ljudska civilizacija neće opstati osim ako ne pobjegne sa Zemlje.

Naučnici misle kako su nam sintetička biologija, nanotehnologija i umjetna inteligencija  velika prijetnja te da bismo se u bližoj budućnosti mogli suočiti s nuklearnim uništenjem i ekološkim armagedonom.

RELATED ARTICLES

1 KOMENTAR

  1. Zanimljivo a i veoma zabrinjavajuce.Medjutim samo bog zna kada ce doci do kraja svijeta.A sta mi mozemo poduzeti da se zauzmemo za spas planete Zemlje i opstanka palnete Zemlje??Nego da nastojimo elimiirati sve vise onga sto nam moze nastetiti.Znamo da svako dobro dolazi od boga a svako zlo od covijekovi vlastiti ruku.Zato dobro pazimo sta radimo,jel imaju one greske iza koji nema povratka i popravka.I ti koji citas ovo si zivo bice koje cijeni i voli svoj zivot.Pa onda razmisli dali i ti mozes produziti zemlji rok trajanja???

Comments are closed.

- Advertisment -

POPULARNO