Naslovna Vijesti Zindović: Snabdevanje strujom i vodom u Prijepolju normalno

Zindović: Snabdevanje strujom i vodom u Prijepolju normalno

0

Prijepolje – Nakon niskih temperatura i jakom mraza koji je napravio velike probleme meštanima Prijepolje stanje se polako normalizuje. Svi putevi prvog reda su pročišćeni, uredno je snabdevanje električnom i toplotnom energijom problema ima samo u vodosnabdevanju Brodareva. Deca se sutra vraćaju u školske klupe tako da je prioritet čišćenje puteva u seoskim mesnim zajednicama.

Niske temperature i dalje predstavljaju problem u normalnom funkcionisanju života u opštini Prijepolje kazao je nakon sednice Štaba za vanredne situacije predsednik opštine Dragoljub Zindović.
“Snbdevanje električnom energijom i pijaćom vodom normalno je uprkos niskim temperaturama.Imamo određene rekukcije u isporuci vode u Brodarevu zbog smanjenog dotoka vode”,tvrdi Zindović.

U školske klupe sutra se vraćaju učenici osnovnih i srednjih škola tako da je čišćene snega u seoskim mesnim zajednicama bio prioritet u protekla dva dana ističe zamenik predsednika opštine Stanko Kijanović.
“Sutra će nastava moći nesmetao da se odvija u svim prijepoljskim osnovnim i srednjim školama, tokom dana pročistićemo i puteve u udaljenim seoskim mesnim zajednicima”,kaže Kijanović.

Da bi se ublažio problem sa vodosnabdevanjem u brodarevskom kraju na osnovu Odluke štaba ovoj mesnoj zajednici upućena je pomoć sa flaširanom pijaćom vodom rekao je član Opštinskog veća Milan Gačević.
“Posle konsultacija sa predsednikom Mesne zajednice Brodarevo napravljen je spisak sa potrebama za pijaćom vodom nakon čeka smo izvršili distribuciju vode ugroženim meštanima”, naglašava Gačević.
Štab za vanredne situacije u opštini Prijepolje dežura već šesti dan, tako će biti idalje sve dok ledeni talas bude potrajao.
PP Media

Exit mobile version