Novi Pazar – Atletičari Novog Pazara Amela Terzić, Elzan Bibić i Amra Terzić od početka sedmice pripremaju se u Ulcinju, gde će im se sutra pridružiti Teodora Simović i trener Rifat Zilkić.

“Ovo su predsezonske pripreme, a fokus je na povećanju brzinske izdržljivosti i nivoa forme. Posebno su važne za Bibića, koji će u Glazgovu nastupiti na Prvenstvu Evrope u dvorani. Normu ima i Amela Terzić, ali videćemo da li će uspeti da se vrati u pravi ritam posle pauze zbog povrede. Verujem da će nas vreme poslužiti”, rekao je danas Zilkić.

Dvoranska takmičenja očekuju i Teodoru Simović, ali ona je priznala da je trenutno više skoncentrisana na maraton.

“Već dva meseca sam u trenažnom procesu. Cilj je da narednog meseca na jednom maratonu u Španiji ispunim prilično oštar kriterijum za ovogodišnje Svetsko prvenstvo u Kataru, a možda ostvarim i rezultat vredan učešća na Olimpijskim igrama naredne godine u Tokiju”, navela je Simović.

Najboljim pazarskim atletičarima i državnim reprezentativcima u Ulicinju će se krajem januara pridružiti i grupa od oko 15 najtalentovanijih takmičara tog kluba, koju predvodi trener Ermin Ziljkić.