Ziljkić: Bibić spreman za visok plasman u Istanbulu

Atletski trener Rifat Ziljkić rekao je da od Elzana Bibića očekuje visok plasman na Evropskom dvoranskom prvenstvu, koje je počelo danas u Istanbulu.

“Vratio se na visok nivo. Imao je dobre rezultate na 3.000 metara ove zime. Njegova vremena su vrlo kvalitetna za evropske okvire. Što se našeg kontinenta tiče, mislim da je to njegova prava disciplina. Višestruki je prvak Balkana i uvek među najboljima u Evropi. I u svetskim razmerama su to vredna ostvarenja”, rekao je Ziljkić.

Bibić će u subotu ujutru, od 08.00 po srednjeevropskom vremenu, u Istanbulu nastupiti u kvalifikacijama na 3.000 metara.

Njegov lični rekord na 3.000 metara u dvorani iz prošle godine od 7:39,96 minuta četvrto je vreme u konkurenciji 23 prijavljenih za tu disciplinu.

U finale idu po šestorica najboljih iz dve kvalifikacione grupe, plus trojica po rezultatu.

“Predstoji mu drugo učešće na šampionatima Evrope ‘pod krovom’, posle Glazgova 2019. godine. Dokaz Bibićeve dobre forme je pobeda nad sjajnim trkačima na milju u Ostravi. Bio je konstantan i na ostalim mitinzina. I poslednji treninzi su garancija dobrog plasmana”, ocenio je Ziljkić.

On je istakao da je prednost za Bibića što poznaje ambijent dvorane u Istanbulu.

“Hrabri činjenica da tu nikada nije izgubio, a pobedio je i na jednom velikom mitingu. Dobro se oseća u toj dvorani, čiji svaki kutak dobro poznajemo”, naveo je Ziljkić.

Finale na 3.000 metara u Istanbulu zakazano je za nedelju od 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

M. Minić

The post Ziljkić: Bibić spreman za visok plasman u Istanbulu appeared first on Radio Televizija Novi Pazar.

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO