Naslovna Sandžak Zgrada fakulteta ili porodični biznis centar – foto album kroz vreme

Zgrada fakulteta ili porodični biznis centar – foto album kroz vreme

zgrada 2007 godine

Zgrada fakulteta za islamske studije koja je predviđena za studiranje i koju je Muamer Zukorlić pretvorio u poslnovno restoranski prostor i zgradu za privatni biznis a za koju poziva vjernike da je brane od otimanja godinama poprimila je potpuno drugačiji izgled naime samo na spratu ove zgrade nalazi se fakultet a u stvar zgrada služi za biznis.

zgrada 2007 godine
zgrada 2007 godine

U ovoj zgradi se nalazi čak i igralište za djecu koje je u vlasništvu njegove supruge a njegovi najbliži suradnici i financijeri u ovoj zgradi imaju svoje poslovne prostore. Sam Zukorlić puno vremena provodi u ovim restoranima i iz njih diriguje uzurpiranje i otimanje gradskog trga od bošnjaka, koje i sam ugrožava i otima im gradski trg!

glavni muftija sa saradnicima u restoranu

 


Tako se godinama ova zgrada širi samo u jednom pravcu a to je u pravcu gradskog trga pa je sada zauzeto skoro polovina istog. Fotografije do kojih smo uspjeli doći pronađene su na internetu a i slika sandzačkoga glavnoga muftije kako uživa u čarima svog restorana. Da apsurd bude veći Zukorlić je obećavao građanima sandžaka kada je uzimao ovu zgradu da će u njoj biti fakultet on tu i jeste ali samo na drugom spratu. U međuvremenu ova zgrada najmanje je fakultet a najviše biznis centar dotičnoga.
Kada mu dođe gusto u pomoć on pozove građane i priča o islamskoj vakufskoj imovini kao što je to radio 2006 godine a nakon toga od istih tih građana uzima zemlju i pretvara je u restorane i igraonice.

Niko se nebi ni bunio da se zgrada koristi kao fakultet ili vakufsko dobro ali ova zgrada se sve više koristi kao biznis centar a sve manje kao fakultet. Prići joj se ne može kao nekad ograđen je i prilaz a parkirati se mogu samo oni za koje “glavni” odobri.

Set fotografija govori više od riječi:

zgrada 2007 godine
zgrada 2007 godine
zgrada ćose 2006 godine
zgrada 2010 godine
leto 2013
danas 3.10.2013
danas 3.10.2013
pogled sa hotela vrbak 2008 godina

 

 

 

Exit mobile version