Zgrada fakulteta za islamske studije koja je predviđena za studiranje i koju je Muamer Zukorlić pretvorio u poslnovno restoranski prostor i zgradu za privatni biznis a za koju poziva vjernike da je brane od otimanja godinama poprimila je potpuno drugačiji izgled naime samo na spratu ove zgrade nalazi se fakultet a u stvar zgrada služi za biznis.

zgrada 2007 godine
zgrada 2007 godine

U ovoj zgradi se nalazi čak i igralište za djecu koje je u vlasništvu njegove supruge a njegovi najbliži suradnici i financijeri u ovoj zgradi imaju svoje poslovne prostore. Sam Zukorlić puno vremena provodi u ovim restoranima i iz njih diriguje uzurpiranje i otimanje gradskog trga od bošnjaka, koje i sam ugrožava i otima im gradski trg!

glavni muftija sa saradnicima u restoranu
glavni muftija sa saradnicima u restoranu

 

proširenje
Tako se godinama ova zgrada širi samo u jednom pravcu a to je u pravcu gradskog trga pa je sada zauzeto skoro polovina istog. Fotografije do kojih smo uspjeli doći pronađene su na internetu a i slika sandzačkoga glavnoga muftije kako uživa u čarima svog restorana. Da apsurd bude veći Zukorlić je obećavao građanima sandžaka kada je uzimao ovu zgradu da će u njoj biti fakultet on tu i jeste ali samo na drugom spratu. U međuvremenu ova zgrada najmanje je fakultet a najviše biznis centar dotičnoga.
Kada mu dođe gusto u pomoć on pozove građane i priča o islamskoj vakufskoj imovini kao što je to radio 2006 godine a nakon toga od istih tih građana uzima zemlju i pretvara je u restorane i igraonice.

Niko se nebi ni bunio da se zgrada koristi kao fakultet ili vakufsko dobro ali ova zgrada se sve više koristi kao biznis centar a sve manje kao fakultet. Prići joj se ne može kao nekad ograđen je i prilaz a parkirati se mogu samo oni za koje “glavni” odobri.

Set fotografija govori više od riječi:

zgrada 2007 godine
zgrada 2007 godine
zgrada ćose 2006 godine
zgrada ćose 2006 godine
zgrada 2010 godine
zgrada 2010 godine
leto 2013
leto 2013
danas 3.10.2013
danas 3.10.2013
danas 3.10.2013
danas 3.10.2013
pogled sa hotela vrbak 2008 godina
pogled sa hotela vrbak 2008 godina

 

 

 

10 KOMENTARA

 1. ovaj narod je pametan zna da njega nista ne interesuje osim para, pogledajte cime je dosao a pogledajte sta sada ima. NASILNIK dobro mu je rekao onaj Marukic

  • Jel to ona Marukic sto po Sandzaku glumi muslimana sa svojom pokrivenom zenom, a po Evropi se skidaju goli po plazama i bazenima?
   Jel to onaj Marukic sto ima kurvu u Beogradu?
   Jel to onaj Marukic koji je za vrijeme izbora zajedno sa Emirom trgovao alkoholom zloupotrebljavajuci racune BDZ-a? Iskreno reci jel na njega mislis?

 2. pola trga zauzeo udbas ovo je sramota! Seljak i jeste primetili po slikama svake godine se povlaci po metar i metar naprijed! Isto ko seljaci ono medju kad pomeraju izmedju sebe

 3. Dragi gradjani Novog Pazara…postovani Pazarci dignite svoj glas protiv ovog NASILNIKA i UZURPATORA! Ko nemoze da otkloni ovog nasilnika rukom neka progovori jezikom protiv njega,ko nesme da progovori neka ga u dubini duse prezre,njega i sve ovo sto nam uzurpira trg!Svaki moderan grad mora da ima trg…on ovim pokazuje da ne zeli lep i moderan Novi Pazar!

 4. ovo im je jedino mesto u carsiju dje mogu da sednu a da ih ljudi ne pljunu,neka ih bogati haju i oni da su carsijski :)))))

 5. Ma pustite seljaka…u dusi svi iz orlja nose jedan veliki kompleks seljaka…iskoristio je svoj polozaj i pare islamske zajednicr..oko sebe okupio kriminalce i ponasa se kao mafijas..klasican komplek “opasnog momka sa sela”…dosao momak u grad…al selo nikako iz glave da mu izadje…al hvala allahu..svojim ponasanjem je dobio sta je trazio..ovaj narod ga je prezreo..nema vise podrsku niod kog..osim od onih kojima debelo placa da se smeskaju..vise mu neprolazi ni zloupotreba onog najsvetijeg…vjere….pravi vjerske skupove na kojima mu dodju samo placenici..koji po sluzbenoj duznosti aplaudiraju i smeskaju se..pa lkudi pogledajte mu skuoove..pogledajte u dzamijama hudbe kad drzi..samo oni kojima je naredjeno dolaze….toliko…i jos samo ovoo..cuvajte se jos malo njega..krmak kad ga obale poslednji trzaji su najgori…….

Comments are closed.