Politički rat zbog Slobodana Miloševića se nastavlja! Šef diplomatije Ivica Dačić kaže da ga premijer Vučić nije kritikovao zbog izjava o Miloševiću i da je sve to bio deo kampanje „onih stranaka koje žive na Miloševiću, iako je on umro”, i tom prilikom uputio kritike na račun Vuka Draškovića i Rasima Ljajića.
Drašković napada mene da sam ratna garda Miloševića. On, koji je formirao Srpsku gardu i poslao je u Hrvatsku. Stranka Rasima Ljajića govori protiv mene, a svi se oni kriju iza Vučića – rekao je Dačić i dodao da bi to bilo isto kao kada bi „obnovio zahtev za smenu Ljajića jer je u čitulji Aliji Izetbegoviću napisao: „Dragi predsedniče”.
– Moj predsednik je barem bio Milošević – završio je Dačić. 

S druge strane, ministar Rasim Ljajić ističe za „Alo!” da mu je žao ako je stav njegove stranke u vezi sa Miloševićem Dačić protumačio kao napad na njega.
– Naravno da se svoje prošlosti ne stidim i ponosim se što sam radio, pogotovo učešćem u petom oktobru. Svako živ zna da smo bili na drugoj strani, i ako neko afirmativno govori o Miloševiću koji je unazadio ovu zemlju, i mi imamo pravo da iznosimo svoj stav, ali to ne znači da napadamo ikoga. Ako je njega povredilo to što sam rekao da smo protiv spomenika Miloševiću, pa ne mogu da gazim to što sam radio u prošlosti. Dačića niko nije spominjao, niti polemisao s njim, ali on se izgleda pronašao u tome – rekao je Ljajić.
Kada je u pitanju čitulja Aliji Izetbegoviću, ministar kaže: 

– On i čitava javnost znaju sve o toj čitulji i da je nisam pisao ja, već jedan moj prijatelj. Čim je izašla, ja sam se ogradio od teksta koji je stajao u njoj. Bio sam u Izetbegovićevom SDA dve godine, a kada se SFRJ raspala, izašao sam iz nje. A ako je Dačić ponosan što je bio s Miloševićem do kraja, super – završio je Ljajić.