Žena Radeta Markovića otkriva sve zločine državne bezbednosti

Untitled-1

Petnaest najtajnijih dokumenata kod Ivančicine sestre u Švajcarskoj, koja preti da će ih objaviti ukoliko se nastavi pritisak na njenog supruga ili ukoliko Rade pristane na status svedoka saradnika. Zašto su Slavkove kolege toliko drugo ćutale o ubistvu njihovog kolege, kao i zbog čega Marković ima privilegovan položaj u zatvoru piše u novom broju Nedeljnika.

Za bezbednosni aparat Srbije više nije najveći problem bivši šef DB Rade Marković, već njegova supruga Ivančica koja preti da će 15 najtajnijih dosijea Državne bezbednosti iz devedesetih predati svetskim medijima ukoliko se nastavi napad na njenog supruga, ali i ukoliko on pristane na status svedoka saradnika, piše u najnovijem broju Nedeljnika.

Tako je kompletna država iznenada upala u nemoguću situaciju jer je Ivančica, kako Nedeljnik ekskluzivno saznaje, sklonila najpoverljivije tajne DB-a kod svoje sestre u Švajcarsku, a ucenjuje i osuđenog supruga da nikako ne prizna zločine kako ne bi ukaljao obraz porodici.

Štaviše, demanti Politici stigao je s Ivančicinog mejla, tako da niko u državi više nije siguran ko preti – on ili njegova supruga. S druge strane, porodica Marković je sama po sebi dokaz kako je služba Državne bezbednosti sve preuzela devedesetih godina. Njegov sin i danas živi u stanu jednog od Nicovića, Đorđa preko čije je Kapital banke devedesetih ustanovljen DB sistem pranja novca. Sve u svemu, afera Marković uskoro mora da dobije neki epilog. Bivši šef DB je svojim zatvorskim kolegama nedavno rekao da Novu godinu neće dočekati u zatvoru, a inače je već svima nejasno zbog čega on koji je optužen za najteža krivična dela ima povlašćen status u Zabeli.

Marković se naime, kako piše u najnovijem broju Nedeljnika, nalazi u vrlo komotnoj situaciji van Sedmog paviljona. On je zadužen da održava neku pumpu, što samo održava sliku u zatvoru u kojem nikome nije jasno čime je on zaslužio takav zaštićeni položaj. On se hvali i kako mu je savetnik predsednika Oliver Antić obećao pomilovanje, koje je zvanično i zatražio pre neki dan, a njegov pokušaj da dobije status vedoka saradnika u čemu je bio daleko odmakao s tužiocem Jovanom Prijićem, odavno je van snage. I to ne zbog Markovića već zbog njegove supruge koja mu je rekla da tog trenutka odlazi iz Beograda u Zagreb i pušta dokumente protiv Srbije.

Da li je to nekakva igra bračnog para ili Ivančicu niko ne može da drži pod kontrolom, pa čak ni delovi stare službe koji izdržavaju i nju i sina, tek bezbednosni organi znaju da je Marković sklonio vrlo poverljive dokumente o ratnim zločinima i državnom teroru koji se devedesetih sprovodio u Srbiji.

S druge strane, i demanti Politici sada je stigao s Ivančicinog mejla,pako da svi proveravaju da li iza njega stoji Rade, Ivančica ili zajedno. U pomenutom mejlu Marković je poslao nekoliko poruka 1. da diskovi nisu kod njega, 2. da će istina izaći na videlo, 3. da neke glave znaju čega mogu da se plaše i 4. da on izdržava tuđu robiju.

Nedeljnik se i posebno bavi time kako je Komisija za istraživanje novinara, koja je pre dva dana saopštila kako Maerković preti s 15 tajnih dosijea, odjednom otkrila ceo slučaj Ćuruvija i pita se zašto su Slavkove kolege posebno ćutale oko tako jasnog slučaja ubistav njihovog kolega.

Nedeljnik otkriva i gde nedostaje 20 sekundi razgovora Markovića i Radonjića, kao i kakve poruke dolaze iz Moskve oko celog slučaja. U intervju Oliver Antić je ispričao kako je pregovarao s Markovićem i potvrdio kako je to radio “u ime države pošto je slučaj Ćuruvija toliko važan za EU integracije”.

sandzakhaber / izvor: Nedeljnik

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO