Naslovna Featured Istaknuto ZEMAN FEST UPUĆUJE POZIV ZA PJEVAČE

ZEMAN FEST UPUĆUJE POZIV ZA PJEVAČE

zeman fest upucuje poziv za pjevace

World Music Fest Zeman iz Novog Pazara upućuje poziv umjetnicima da se prijave na konkurs “Glas Zemana” koji je namijenjen takmičenju pjevača u izvođenju balkanske muzike.

U okviru  „World Music Festa Zeman”, koji će biti održan od 26. do 30. jula u Novom Pazaru, kao i prethodnih godina, biće održano I pomenuto takmičenje, Glas Zemana, s ciljem očuvanja balkanske muzike. Do sada je, ovo takmičenje, okupljalo desetine izvođača iz cijele regije, koji su, osim nastupanja na festivalu, imali priliku da upoznaju muzičare iz cijelog svijeta i postanu dio internacionalne umjetničke mreže.

Svi zainteresovani treba da pošalju video snimak ličnog izvođenja zajedno sa osnovnim informacijama na adresu glaszemana@gmail.com  – najkasnije do 10. jula 2021. godine.

Pjesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike Balkana ili muzike napisane u tom maniru, uključujući i autorska djela napisana u duhu tradicionalne muzike Balkana. Ukoliko se kandidat prijavljuje na konkurs sa autorskom kompozicijom, djelo treba biti prijavljeno sa postojećim aranžmanom. Stručni žiri, koji čine akademski muzičari , odabraće deset najboljih izvođača koji će se predstaviti na festivalu.

Pobjednike očekuju novčane nagrade u iznosu od:

I mjesto – 500 €

II mjesto – 300 €

III mjesto – 200 €

Za više informacija posjetite web ili Facebook stranicu festivala.

PR World Music Fest Zeman

Lejla Lipa Gicić

Exit mobile version