ZEMAN FEST UPUĆUJE POZIV ZA PJEVAČE

World Music Fest Zeman iz Novog Pazara upućuje poziv umjetnicima da se prijave na konkurs “Glas Zemana” koji je namijenjen takmičenju pjevača u izvođenju balkanske muzike.


U okviru  „World Music Festa Zeman”, koji će biti održan od 26. do 30. jula u Novom Pazaru, kao i prethodnih godina, biće održano I pomenuto takmičenje, Glas Zemana, s ciljem očuvanja balkanske muzike. Do sada je, ovo takmičenje, okupljalo desetine izvođača iz cijele regije, koji su, osim nastupanja na festivalu, imali priliku da upoznaju muzičare iz cijelog svijeta i postanu dio internacionalne umjetničke mreže.


Svi zainteresovani treba da pošalju video snimak ličnog izvođenja zajedno sa osnovnim informacijama na adresu [email protected]  – najkasnije do 10. jula 2021. godine.


Pjesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike Balkana ili muzike napisane u tom maniru, uključujući i autorska djela napisana u duhu tradicionalne muzike Balkana. Ukoliko se kandidat prijavljuje na konkurs sa autorskom kompozicijom, djelo treba biti prijavljeno sa postojećim aranžmanom. Stručni žiri, koji čine akademski muzičari , odabraće deset najboljih izvođača koji će se predstaviti na festivalu.


Pobjednike očekuju novčane nagrade u iznosu od:

I mjesto – 500 €

II mjesto – 300 €

III mjesto – 200 €

Za više informacija posjetite web ili Facebook stranicu festivala.

PR World Music Fest Zeman


Lejla Lipa Gicić

POVEZANE VIJESTI
- Advertisment -

POPULARNO