Naslovna Featured Istaknuto Zećirović: Veliko interesovanje za besplatnu školu plivanja

Zećirović: Veliko interesovanje za besplatnu školu plivanja

zecirovic:-veliko-interesovanje-za-besplatnu-skolu-plivanja

Generalni sekretar novopazarskog Sportskog saveza Nermin Zećirović rekao je da vlada veliko interesovanje za besplatnu školu plivanja u zatvorenom bazenu Osnovne škole Bratstvo.

“Odziv je veliki. Sada smo u prilici da realizujemo projekat do kraja, s obzirom da na otvorenom gradskom bazenu to nismo mogli zbog vremenskih prilika. Osnovna škola Bratstva otišla je korak dalje sa uslovima”, rekao je Zećirović.

On je naveo da će učenici četvrtih razreda iz 15 pazarskih osnovnih škola besplatno koristiti zatvoreni bazen po mesec dana.

“Biće u prilici da nauče da plivaju. Projekat je prvenstveno namenjen neplivačima, ali ima i dece koja imaju određenu osnovu. Stoga smo ih podelili u dve grupe”, kazao je Zećirović.

Grad Novi Pazar pokrovitelj je besplatne škole plivanja, koju vikendom do kraja školske godine organizuje novopazarski Sportski savez, u saradnji sa gradskom Ustanovom za sport, Savezom za školski sport, Osnovnom školom Bratstvo i plivačkim klubovima iz Novog Pazara.

“Deca su već solidno osposobljena i znaju dosta. Većina je prošla našu letnju školu, pa se vide plodovi rada. Sada im pokazujemo finese i unapređujemo tehniku. Naravno, oni koji ne znaju da plivaju, u prilici su da nauče”, rekao je trener Plivačkog kluba Novi Pazar Halil Bačevac.

“Nadam se da će najviše deca da uživaju u ovim sjajnim uslovima. Imaće gde da treniraju, da se usavršavaju i takmiče”, dodao je on.

Besplatna plivačka obuka osnovaca predviđena je subotom i nedeljom u dve grupe – od 10 do 11 i od 11 do 12 časova.

M. Minić

Exit mobile version