NOVI PAZAR – Vremenske nepogode uticale su na prekid isporuke električne u brdsko-planinskim područjima na jugoistoku Srbije. Kvarova ima na distributivnom području Niš, na području ED Zaječar, ED Leskovac, ED Prokuplje i na distributivnom području Kraljevo, području ED Novi Pazar i ED Užice.

Na distributivnom području Niš bez napajanja je 9.172 merna mesta, dok je na distributivnom području Kraljevo bez napajanja 19.191 merno mesto, navodi se u saopštenju EPS Distrubucije.

Posmatrano u odnosu na ukupno distributivno područje koje je u odgovornosti ODS EPS Distribucije, prekidima je pogođeno 0,42 odsto od ukupnog broja mernih mesta.

U saopštenju se navodi da su prekidima uglavnom pogođena slabo naseljena brdsko-planinska selima, tako i pored relativno velikog broja mernih mesta zahvaćenih prekidima može se konstatovati da je distributivni sistem stabilan.

Prema ugroženim područjima upućene su sve raspoložive ekipe, a obezbeđna je i podrška Vojske Srbije na području ED Prokuplje i ED Leskovac.

I pored velikih problema zbog nepristupačnih i neraščišćenih puteva očekuje se prenapajanje i rešavanje većine kvarova do kraja sutrašnjeg dana.

indeksonline.rs/rts.rs